Η International Airlines Group (IAG) υπέγραψε επιστολή προθέσεων με τη Boeing, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο της, 200 αεροσκάφη 737 Max. Τα αεροσκάφη 737-8 και 737-10 αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του 2023 και 2027 και θα χρησιμοποιηθούν από τις αεροπορικές εταιρείες της IAG, συμπεριλαμβανομένων των Vueling, LEVEL και British Airways.

Ο Willie Walsh, Διευθύνων σύμβουλος της IAG, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που υπογράψαμε αυτή την επιστολή προθέσεων με την Boeing και είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα αεροσκάφη θα είναι μια σημαντική προσθήκη στο στόλο της IAG. Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη στη Boeing και αναμένουμε ότι τα αεροσκάφη θα κάνουν μια επιτυχημένη επιστροφή στην υπηρεσία τους ερχόμενους μήνες έχοντας λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές».

Ο Kevin McAllister, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing,  δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για την εμπιστοσύνη στο 737 Max και, τελικά, στους ανθρώπους της Boeing. Είμαστε ευτυχείς που η ομάδα της IAG αναγνώρισε την αξία των 737 Max και δήλωσε την πρόθεση να επιστρέψει στην οικογένεια των Boeing 737».

Η IAG παρήγγειλε επίσης οκτώ αεροσκάφη Airbus A321XLR για την Iberia και έξι για την Aer Lingus. Αυτός ο νέος τύπος αεροσκαφών για την Iberia θα της επιτρέψει να λειτουργήσει επιπλέον διατλαντικούς προορισμούς και να αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεων της.