Με έμπνευση από το ελληνικό καλοκαίρι, το νέο μενού του Galaxy Bar & Restaurant ταιριάζει άψογα με το σκηνικό διακοπών στον τελευταίο όροφο του Hilton: εντυπωσιακή βεράντα, τραπεζάκια έξω και ανάλαφρη διάθεση των κομψών θαμώνων, που απολαμβάνουν το κοκτέιλ τους το ηλιοβασίλεμα με θέα στην Ακρόπολη ή ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια.

Ο Executive Chef του Hilton Κώστας Αθανασίου και ο Galaxy Chef Γιώργος Καπέρδας εμπνέονται από αγαπημένα ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα και προσθέτουν τη δική τους gourmet πινελιά, που τα κάνει ταυτόχρονα οικεία και ενδιαφέροντα. Χταπόδι ψητό με BBQ σος, χορτόπιτα με κέιλ, σαρδέλες ψητές και ταραμοσαλάτα με αβοκάντο, αθηναϊκή σαλάτα με πέρλες λεμονιού, χωριάτικη σαλάτα με καρπούζι. Εντυπωσιακές οι γαρίδες jumbo με ντιπ από “σος σαγανάκι” και φέτα, φινετσάτο το μπριάμ λαχανικών με την προσθήκη ξηρών καρπών, πρωτότυπο το καλαμάρι με καστανό ρύζι, προσούτο Ευρυτανίας και σπαράγγια. Το sushi του Galaxy παραμένει ένα από τα καλύτερα της πόλης ενώ οι πιο παραδοσιακοί θα ικανοποιηθούν πλήρως με το φρέσκο ψάρι ημέρας και το άψογα ψημένο φιλέτο Black Angus. Από τα ελαφριά και υγιεινά γλυκά, ξεχωρίζουν η πανακότα με γάλα καρύδας και σουμάδα και το cheese cake φράουλας με ανθότυρο και coulis από τσάι του βουνού.

Η λίστα των κοκτέιλ είναι εμπνευσμένη από το σύμπαν και τους πλανήτες. Το ταξίδι στο Galaxy bar ξεκινάει με τη θεωρία του Big Bang, μια «έκρηξη» στο στόμα από κοκτέιλ με φυσαλίδες, όπως το Royal Nebula με σαμπάνια, βότκα και βατόμουρο. Δεν λείπουν τα κοκτέιλ από παλαιωμένα αποστάγματα, όπως το Galileo’s Telescope με χειροποίητο μείγμα από τζιν, Campari, Aperol και βερμούτ, που παλαιώνει σε βαρέλι και αρωματίζεται με σπιτικά bitters.

Μοριακή μιξολογία, τεχνικές sous vide και ζυμώσεις έχουν επίσης τη θέση τους στον κατάλογο του Galaxy με κοκτέιλ όπως το Newton’s Lab με τζιν σε κενό αέρος με πράσινο μήλο και φλούδες γκρέιπφρουτ ή η Dark Celery Margarita με τεκίλα αρωματισμένη με σέλινο, φυσικό χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης. Στην ορολογία του διαστήματος, Local Group είναι μια ομάδα κοντινών γαλαξιών στην οποία ανήκει και ο δικός μας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα κοκτέιλ του Galaxy με βάση τοπικά, ελληνικά προϊόντα, όπως το Distant Tears με λικέρ μαστίχα, Aperol, βερμούτ και bitters σοκολάτας. Η ενότητα Tropical Circles περιλαμβάνει εξωτικά κοκτέιλ, όπως το Curiosity με ρούμι, καρύδα και φρούτα του πάθους, ενώ περίοπτη θέση στον κατάλογο έχουν και τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αυθεντικά κοκτέιλ. Κάτι σαν προσομοίωση διαστημικού ταξιδιού!