Η Volotea, έχει εφαρμόσει μια σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν τον συντονισμό των πτητικών λειτουργιών, τις νέες και βελτιωμένες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών καθώς και νέα συστήματα που θα βελτιώσουν την άνεση των επιβατών και την ταξιδιωτική τους εμπειρία. Η εταιρεία έχει επενδύσει 15 εκατομμύρια ευρώ για να προωθήσει τις νέες υπηρεσίες πριν από το καλοκαίρι του 2019.

Η Volotea μετέφερε 6,6 εκατομμύρια επιβάτες το 2018, σημειώνοντας αύξηση 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μετά από αυτή την ισχυρή ανάπτυξη, η αεροπορική εταιρεία έχει εφαρμόσει ένα φιλόδοξο σχέδιο βελτίωσης με έμφαση στις ανάγκες των πελατών της.

Για να γίνει αυτό, έγιναν επιχειρησιακές βελτιώσεις προκειμένου να διατηρηθεί υψηλά στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Έχουν εισαχθεί νέοι δίαυλοι επικοινωνίας με πελάτες, η παρουσία στα αεροδρόμια έχει ενισχυθεί και η διαδικασία κράτησης των επιβατών αλλά και η πτήση έχουν βελτιωθεί.

Έχει πραγματοποιηθεί συνολική επένδυση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών με συντονισμένο τρόπο, προσθέτοντας αξία σε μια ελκυστική, καινοτόμο και δυναμική προσφορά.

Φέτος, η Volotea πρόσθεσε έξι επιπλέον αεροσκάφη Airbus A319, με συνολικό στόλο 36 αεροσκαφών. Δύο από αυτά τα νέα αεροσκάφη θα λειτουργούν ως εφεδρικά για την υποστήριξη πτήσεων και την ομαλή λειτουργία κάθε διαδρομής. Αυτά τα δύο αεροσκάφη, τέσσερα στο σύνολο, είναι στρατηγικά τοποθετημένα στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα και θα λειτουργήσουν ως εφεδρικά που θα επιτρέψουν ταχύτερη απόκριση όταν χρειαστεί.

Η Volotea έχει επίσης επενδύσει σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προστασίας πτήσεων, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την ακεραιότητα της σε περίπτωση πιθανών προβλημάτων που προκαλούνται από την κυκλοφοριακή συμφόρηση της ευρωπαϊκής εναέριας κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Η Volotea έχει σχεδιάσει ένα ειδικό σχέδιο κατά τη διάρκεια των έξι πιο κρίσιμων καλοκαιρινών εβδομάδων και θα υπάρχει ένα πιο εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα για μια πιο αποτελεσματική διαχείριση πτήσεων. Αυτό το μοντέλο περιλαμβάνει την εφαρμογή «τείχων προστασίας» που διαιρούν τις καθημερινές λειτουργίες σε δύο τμήματα για να αποφευχθεί η διάδοση τυχόν προβλημάτων.

Η Volotea ενισχύει επίσης την ομάδα συντήρησής της, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και θα έχουν τις δικές τους πρόσθετες μηχανές.

Παράλληλα, με μια επιπλέον ομάδα στο Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων, η Volotea θα αποκτήσει νέα και ισχυρά εργαλεία ανάλυσης που θα παρέχουν ανάλυση σε πραγματικό χρόνο για όλες τις παραμέτρους των λειτουργιών και θα είναι σε θέση να μάθουν από παρόμοιες καταστάσεις που συνέβησαν στο παρελθόν, γεγονός που θα διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων.

Νέες υπηρεσίες για τους πελάτες

Από την 1η Ιουνίου διατίθεται νέα υπηρεσία επιβίβασης με προτεραιότητα. Οι επιβάτες που ζητούν την υπηρεσία αυτή μπορούν να επιβιβαστούν πρώτοι, μέσω συγκεκριμένης ουράς. Αυτοί οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν με τις βαλίτσες τους στην καμπίνα.

Η Volotea ξεκινά επίσης μια έκδοση Android για την εφαρμογή της, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν στο Play Store. Η εφαρμογή είναι επίσης διαθέσιμη για iPhone. Οι λειτουργίες των δύο εφαρμογών έχουν βελτιωθεί και οι πελάτες μπορούν επίσης να αναζητήσουν πτήσεις και να διαχειριστούν τις κρατήσεις τους.

Οι υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου Volotea έχουν επίσης ενισχυθεί και έχει εφαρμοστεί ένα προηγμένο εργαλείο διαχείρισης επαφών και πρόσθετα κανάλια επικοινωνίας. Μια υπηρεσία πολλαπλών καναλιών υποστήριξης είναι τώρα διαθέσιμη και η πρόσβαση μέσω του Webchat, του WhatsApp και του Facebook Messenger παρέχει ταχύτερη, άμεση και πιο εξατομικευμένη επικοινωνία. Από τις 15 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η Volotea επεκτείνει επίσης τις ώρες λειτουργίας της εξυπηρέτησης πελατών της, οι οποίες είναι πλέον από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.

Η Volotea έχει επίσης αυξήσει τα οφέλη για τους πιστούς πελάτες της με βελτιώσεις στο πρόγραμμα Megavolotea, το οποίο έχει περισσότερα από 200.000 μέλη. Νέες εκπτώσεις, περισσότερα κανάλια επικοινωνίας και αποκλειστικός τηλεφωνικός αριθμός εξυπηρέτησης πελατών αποτελούν τα κύρια προστιθέμενα οφέλη. Οι πελάτες της Megavolotea Plus θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν δωρεάν το νέο πρόγραμμα προτεραιότητας επιβίβασης.

Βελτιωμένη εμπειρία κατά την πτήση

Αυτό το καλοκαίρι, η Volotea επεκτείνει επίσης την υπηρεσία ψυχαγωγίας σε όλα τα αεροσκάφη της Airbus A319. Η Volotea έχει βελτιώσει τις υπηρεσίες περιήγησης, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων, εφημερίδων, περιοδικών, πληροφοριών πτήσεων, μουσικής και περιεχομένου για τα μικρά παιδιά.

Σε όλο τον στόλο της Airbus A319, η Volotea έχει επίσης εγκαταστήσει ένα σύστημα φωτισμού LED που αντιπροσωπεύει ποιοτική βελτίωση για τους επιβάτες της, καθώς και εξοικονόμηση ενέργειας και κόστος συντήρησης. Αυτό το σύστημα φωτισμού LED βελτιώνει την άνεση κατά την πτήση. Τα πληρώματα καμπίνας μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εννέα διαφορετικών τύπων φωτός, προκειμένου να προσαρμοστούν στην ώρα της ημέρας και στο στάδιο της πτήσης.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες χαμηλού κόστους, η Volotea διαθέτει μεγάλα ανακλινόμενα καθίσματα, σε σειρές που είναι 5% πιο ευρύχωρες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό αυξάνει την άνεση των επιβατών στο σκάφος. Τα καθίσματα του στόλου Volotea έχουν απονεμηθεί με την αναγνώριση Best Seat στην έκθεση του Αμβούργου του 2018.