Η Ρόδος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ωστόσο, μέχρι τώρα, είχε ένα αεροδρόμιο με παλιές εγκαταστάσεις, «σκουριασμένο», με τεράστιες ανάγκες συντήρησης και ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες αναβάθμισης, μακριά από τα διεθνή πρότυπα. 

Με το επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece, η εικόνα του αεροδρομίου της Ρόδου σταδιακά αλλάζει. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόκειται να το μεταμορφώσουν σε έναν σύγχρονο αερολιμένα με αναβαθμισμένες υποδομές και υπηρεσίες.

Ήδη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς να σταματήσει η λειτουργία του αεροδρομίου, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων. 

Παράλληλα, η Fraport Greece αντικατέστησε το παλιό σύστημα διαχείρισης αποσκευών στον παλιό και στον νέο τερματικό σταθμό. Tο σύστημα ελέγχου αναχώρησης έπρεπε να τροποποιηθεί σταδιακά, ενώ οι ζώνες παραλαβής αποσκευών βρίσκονταν σε λειτουργία καθ’όλη τη διάρκεια των εργασιών, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιβάτες. To συνολικό μήκος των ιμάντων μεταφοράς που εγκαταστάθηκαν ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο, ενώ κάθε μία από τις 3 νέες μονάδες ελέγχου αποσκευών κόστισε 1,2 εκ. ευρώ. Η αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης των αποσκευών που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, ολοκληρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της τον Ιούνιο του 2019, ενώ μέχρι τον Αύγουστο αναμένεται να αντικατασταθούν από νέα συστήματα και τα 2 εναπομείναντα καρουζέλ παραλαβής αποσκευών.   

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολύ μεγάλη ποσότητα αμιάντου που βρέθηκε στο αεροδρόμιο απαίτησε 2 ολόκληρους μήνες έτσι ώστε να απομακρυνθεί με απόλυτη ασφάλεια. Φυσικά, ο απαγορευμένος πλέον αμίαντος αφαιρέθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αυστηρά μέτρα προστασίας. Το επικίνδυνο υλικό αφού σφραγίστηκε σε ειδικά containers μεταφέρθηκε στο Αμβούργο για την ασφαλή διαχείρισή του. 

Παρά την όχληση του επιβατικό κοινού και τις «αρρυθμίες» που παρουσιάζονται στην λειτουργία του «Διαγόρας» λόγω των εργασιών, το αεροδρόμιο της Ρόδου βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν περάσει οριστικά σε μια νέα εποχή. Μέχρι το τέλος του έτους, η Ρόδος αναμένεται να υποδεχτεί ένα νέο, σύγχρονο αεροδρόμιο αντάξιο της ομορφιάς και της διεθνούς ακτινοβολίας της πρωτεύουσας της Δωδεκανήσου.