Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα μεταφερθεί στο νέο αεροδρόμιο Daxing του Πεκίνου, από τις 27 Οκτωβρίου. Αυτό κάνει την British Airways την πρώτη διεθνή αεροπορική εταιρεία που θα δεχτεί το νέο αεροδρόμιο.

Οι ειδήσεις μεταφέρθηκαν αρχικά στους επιβάτες που επηρεάστηκαν από την αλλαγή, οι οποίοι έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ειδοποιεί για την αλλαγή του αεροδρομίου. Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ανακοινώνουν σταδιακά τις μετακινήσεις τους στο νέο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, με τη μετεγκατάσταση στο αεροδρόμιο Daxing, η British Airways ελπίζει να ανανεώσει τη συμφωνία με την China Southern Airlines

Ωστόσο, οι επιβάτες που κατευθύνονται προς την πόλη θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας. Αυτό θα δώσει στους επιβάτες τη δυνατότητα να φτάσουν στην πόλη σε μόλις 20 λεπτά. 

Η British Airways θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια μία φορά την ημέρα μετά τη μετάβαση στο αεροδρόμιο Daxing του Πεκίνου. Τη χειμερινή περίοδο, τα δρομολόγια θα εξυπηρετούνται με Boeing 787, το οποίο θα αντικατασταθεί από το Boeing 777-300 το καλοκαίρι.

Οι πτήσεις της British Airways προς Daxing έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

  • Η πτήση 39 της British Airways θα αναχωρεί από το Λονδίνο Χίθροου στις 16:15. Μετά από μια 10ωρη πτήση διάρκειας δέκα λεπτών, το αεροσκάφος έχει προγραμματιστεί να φτάσει στο Daxing στις 10:25 την επόμενη μέρα.
  • Η πτήση 38 της British Airways θα αναχωρεί από το Πεκίνο Daxing στις 12:10. Η πτήση επιστροφής έχει προγραμματιστεί για 11 ώρες και 15 λεπτά. Ως εκ τούτου, θα φτάσει στο Λονδίνο Χίθροου στις 15:25.

Τα εισιτήρια για τις πτήσεις προς Daxing πωλούνται ήδη από την αεροπορική εταιρεία.