Ο Όμιλος Air France-KLM υπέγραψε συμφωνία για 60 αεροσκάφη A220-300, για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της. Με την απόκτηση του πιο αποδοτικού και τεχνολογικά προηγμένου αεροσκάφους ενός διαδρόμου, η αεροπορική εταιρεία θα επωφεληθεί από σημαντική μείωση καύσης καυσίμων και εκπομπών CO2. Αυτά τα Α220 προορίζονται να λειτουργούν από την Air France.

“Η απόκτηση αυτών των ολοκαίνουργιων A220-300s ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την στρατηγική εκσυγχρονισμού και εναρμόνισης του στόλου της Air France-KLM», δήλωσε ο Benjamin Smith, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Air France-KLM. “Αυτό το αεροσκάφος επιδεικνύει τη βέλτιστη λειτουργική και οικονομική αποτελεσματικότητα και μας επιτρέπει να βελτιώσουμε περαιτέρω το αποτύπωμα του περιβάλλοντος χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου του A220 και τις μειωμένες εκπομπές. Είναι επίσης απόλυτα προσαρμοσμένο στο εσωτερικό και ευρωπαϊκό μας δίκτυο και θα επιτρέψει στην Air France να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά στις γραμμές της μικρής και μεσαίας διαδρομής “.

“Είναι τιμή για την Airbus ότι η Air France, ένας μακροχρόνιος πολύτιμος πελάτης, θα προσθέσει στην οπικογένειά της το A220, για τα σχέδια ανανέωσης του στόλου της”, δήλωσε ο Guillaume Faury, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. “Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε την Air France με το A220, φέρνοντας τελευταίες τεχνολογίες, επίπεδα απόδοσης και οφέλη για το περιβάλλον. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε σε αυτό και ελπίζουμε να δούμε το A220 να φέρει τα χρώματα της Air France.”

Το A220 είναι το μόνο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε για την αγορά των 100-150 θέσεων. Το A220 συγκεντρώνει την προηγμένη αεροδυναμική, τα προηγμένα υλικά και τελευταίας γενιάς PW1500G turbofan κινητήρες της Pratt & Whitney, που θα προσφέρουν τουλάχιστον 20 τοις εκατό χαμηλότερη καύση καυσίμου ανά κάθισμα σε σύγκριση σε αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς. 

Η Air France διαθέτει σήμερα ένα στόλο 144 αεροσκαφών Airbus.
Με ένα βιβλίο παραγγελιών 551 αεροσκαφών από τα τέλη Ιουνίου 2019, το A220 έχει όλα τα διαπιστευτήρια να κερδίσει το μερίδιο του λέοντος στην αγορά αεροσκαφών 100 – 150 θέσεων, που εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύει πάνω από 7.000 αεροσκάφη τα επόμενα 20 χρόνια.