Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του τελωνείου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», εντόπισαν τρεις νέες μεθόδους μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο διαπίστωσαν πως μέσω δύο πακέτων που μεταφέρονταν από ταχυδρομείο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότιο Αφρική, διακινούνταν ναρκωτικά, με ευφάνταστες μεθόδους. Στο πρώτο πακέτο, που προερχόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε τελικό προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν πενήντα USB sticks γεμάτα χασισέλαιο και δεκαέξι πούρα με χασίς πρώτης ποιότητας.

Οι άνδρες του τελωνείου του αεροδρομίου εντόπισαν τα ναρκωτικά κυρίως λόγω της έντονης μυρωδιάς που έβγαινε από το πακέτο. Το δεύτερο πακέτο, που προερχόταν από τη Νότια Αφρική, είχε τελικό προορισμό την Αθήνα. Σε αυτό, έπειτα από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σωλήνας που περιείχε μικρά στρογγυλά τεμάχια με ηρωίνη. Οι ελεγκτές τα εντόπισαν κατόπιν λεπτομερούς εξέτασης του σωλήνα, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι δεν περνούσε αέρας.

Οι τελωνειακές αρχές της ΑΑΔΕ ερευνούν περαιτέρω τις δύο υποθέσεις, σε συνεργασία και με τις ελεγκτικές υπηρεσίες των χωρών που εμπλέκονται είτε ως χώρες προέλευσης είτε ως χώρες στις οποίες θα κατέληγαν τα πακέτα.