Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το CNBC, η κινέζικη startup Ehang ανακοίνωσε ότι τα αυτόνομα drones της θα πραγματοποιούν σύντομα επιβατικές πτήσεις στις μεγάλες πόλεις της Κίνας. 

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Derrick Xiong, δήλωσε σε σχετική συνέντευξη πως η εταιρεία θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στην πόλη Guangzhou, στα πλαίσια του οποίου θα δημιουργήσει έως και τέσσερις τακτικές πτήσεις για το κοινό. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι έτοιμο μέχρι το 2020.

Εάν πετύχει αυτό το πρόγραμμα, η Κίνα θα είναι η πρώτη χώρα που θα πραγματοποιήσει επιβατικές πτήσεις με αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα. Ωστόσο και άλλες πόλεις, όπως το Ντουμπάι, διεξάγουν δοκιμές, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει κάτι μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, η Airbus αλλά και η Boeing διεξάγουν δοκιμές πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ και η γερμανική startup Lilium έχει ξεκινήσει.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, συνεργάζεται με τις Κινεζικές ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ενημερωμένο σύνολο κανονισμών που να καλύπτουν τη νέα αυτή τεχνολογία, ενώ παράλληλα προσπαθεί να πείσει τους καταναλωτές ότι οι πτήσεις θα είναι απολύτως ασφαλείς. Η εταιρεία τόνισε ότι έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 δοκιμαστικές πτήσεις εντός και εκτός της Κίνας σε διάφορες καιρικές συνθήκες και είναι σίγουρη για τα πρότυπα ασφαλείας της.

Δείτε το παρακάτω βίντεο: