Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, το Boeing 737 Max θα πραγματοποιήσει πτήση πιστοποίησης τον προσεχή Οκτώβριο.

Υπενθυμίζουμε πως το αεροσκάφος έχει καθηλωθεί στο έδαφος για περισσότερο από πέντε μήνες, λόγω θεμάτων ασφάλειας, μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές. Οι πτήσεις πιστοποίησης είναι ένα από τα τελικά βήματα πριν η ρυθμιστική αρχή λάβει την τελική απόφαση για να δώσει την άδεια, το αεροσκάφος, να πετάξει πάλι.

Η πρόβλεψη αυτή είναι σύμφωνη με τις τελευταίες προβλέψεις της Boeing, η οποία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το 737 Max, θα πετάξει πάλι πριν από το τέλος του 2019, ενώ έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφού η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία εξέφρασε τις προθέσεις της να αυξήσει την παραγωγή του.

«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την FAA και τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές για την ασφαλή επιστροφή του Max στην υπηρεσία», δήλωσε η Boeing. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν οι υπόλοιπες ρυθμιστικές αρχές, θα ακολουθήσουν παρόμοιο χρονοδιάγραμμα ή θα παραμείνουν σταθεροί σε αυστηρότερα μέτρα από ότι η FAA.