Μια πολύ καλή μέρα για τα υδροπλάνα, ξεκινώντας με την υπογραφή για δημιουργία του δικτύου υδατοδρομίων Νοτίου Αιγαίου. Στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο και την διοίκηση της Περιφερειας για την υπογραφή της σύμβασης για τα 20 υδατοδρόμια παραβρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος της Ρόδου κ. Καμπουράκης. Οι δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου των υδροπλάνων, Hellenic Seaplanes SA και Ελληνικά Υδατοδρόμια θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΑΚΤΩΡΑ, ένωσαν τις  δυνάμεις τους και άνοιξαν την αυλαία στο Νότιο Αιγαίο.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα άμεσης ανάπτυξης των υδατοδρομίων, εκπαίδευσης του προσωπικού για τις νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν με πρωτοβουλία της περιφέρειας, διασύνδεση και των 33 υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, αεροδιακομιδές με υδροπλάνα ασθενοφόρα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η αναγκαιότητα ίδρυσης του μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική, δημιουργία διασύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με τα παράλια της Τουρκίας καθώς και τα νέα τουριστικά προϊόντα που θα δημιουργηθούν.
 
 
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος ανάφερε την συνέχεια της προσπάθειας της Περιφέρειας μέχρι τέλους, για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του δικτύου υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Στην συνέχεια ανέφερε ότι τα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της θητείας του ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους 18 μήνες!
 
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλας Χαραλάμπους συνεχάρη τον κ. Χατζημάρκο για την επιμονή του και τον αγώνα που έκανε για να υπογραφεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο της Ευρώπης και τόνισε ότι μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κάνουμε το Αιγαίο τις Μαλδίβες της Ευρώπης!
 
Ο Πρόεδρος των Ελληνικών Υδατοδρομίων κ. Γκόβας αναφέρθηκε στην χρηστικότητα των υδροπλάνων στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καθώς και την διασύνδεση των Απομονωμένων νησιών της Ελλάδας.
 
Με την κίνηση αυτή αυξάνεται ο αριθμός των υδατοδρομίων κατά 20 με στόχο να ξεπεραστούν τα 100 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα.