Το συνδικάτο των πιλότων της Ryanair στη Βρετανία, εξήγγειλε νέα σειρά 24ωρων απεργιών μεταξύ 18 και 29 Σεπτεμβρίου, καθώς η διοίκηση της Ryanair αρνήθηκε να συζητήσει μαζί τους τις απαιτήσεις τους για τις αποδοχές και τις εργασιακές συνθήκες.

Η Ryanair κατάφερε, μέχρι στιγμής, να εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της, κατά τη διάρκεια των απεργιών αυτών, προσλαμβάνοντας περισσότερους συμβασιούχους και φέρνοντας πιλότους της απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ περιέγραψε τις απεργίες ως «άσκοπες και αποτυχημένες». 

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη με τους πιλότους και τα πληρώματα της σε όλη την Ευρώπη, αφότου αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα τους πέρυσι.

Μέλος του συνδικάτου BALPA είπε σε δήλωση του ότι η ένωση “αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προσθέσει περισσότερες ημερομηνίες δεδομένης της αδιαλλαξίας της Ryanair”.

Ο Γενικός Γραμματέας του BALPA, Μπράιαν Στρούτον, δήλωσε: “Είμαστε σαφείς ότι θέλουμε να διευθετήσουμε τη διαφορά και να επιφέρουμε μια αλλαγή στην Ryanair προς το καλύτερο. Οι πιλότοι στην Ryanair αναζητούν τις ίδιες παροχές που υπάρχουν σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, τα αιτήματά μας δεν είναι παράλογα.”