Αύξηση παρουσίασαν τα έσοδα της Alitalia και ο αριθμός των ταξιδιωτών, τον Αύγουστο του 2019. Η ιταλική αεροπορική εταιρεία κατέγραψε 2,5% αύξηση των εσόδων, αυτόν τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους. Το πρώτο οκτάμηνο του έτους, η Alitalia ανακοίνωσε αύξηση κατά 2% στα έσοδα της, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018.

Ο αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών σημείωσε θετικά αποτελέσματα ακόμη και τον Αύγουστο: η Alitalia μετέφερε 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες κατά την διάρκεια αυτού του μήνα, αύξηση 0,4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα τo 2018.

Τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν τον Αύγουστο, προέκυψαν από την εξαιρετική της απόδοση στις διαδρομές μακρινών αποστάσεων, οι οποίες παρουσίασαν αύξηση του αριθμού των μεταφερόμενων επιβατών κατά 5,4% σε σύγκριση με το 2018 και κατά 7,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017. Στις διαδρομές μακρινών αποστάσεων που πραγματοποίησε η αεροπορική εταιρεία, μετέφερε 288.667 ταξιδιώτες, ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών από το 2009. Τα στοιχεία αυτά προκάλεσαν επίσης αύξηση στα έσοδα, κατά 4,3%, έναντι του Αυγούστου του 2018. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019, τα έσοδα από τις διαδρομές μακρινών αποστάσεων, παρουσίασαν αύξηση κατά 4,7%.

Παράλληλα με τη βελτίωση της οικονομικής της απόδοσης, η Alitalia επιβεβαίωσε θετικά
αποτελέσματα και για την απόδοση της σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με την ανάλυση που διεξήχθη από την αμερικανική υπηρεσία δεδομένων FlightStats, η Alitalia κατέχει τη δεύτερη θέση, ως η πιο ακριβής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2019.