Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, παράταση έως τις 29 Οκτωβρίου 2019 πήρε η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 30% του ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος». Η παράταση δόθηκε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ την Τετάρτη, που άνοιξε τον δρόμο για την επίσπευση του διαγωνισμού.

Το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε να άρει τρία προσκόμματα που υπήρχαν έως σήμερα, μεταξύ των οποίων και η σύμβαση παραίτησης (waiver agreement) των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως: «Κινούμε άμεσα τη διαδικασία για την πώληση του 30% που κατέχει το Δημόσιο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”».

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αποτελεί μια πολύ σημαντική υποδομή και διακίνησε 24 εκατ. επιβάτες το 2018, εκ των οποίων 16,4 εκατ. διεθνείς επιβάτες. Μέτοχοι του ΔΑΑ είναι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (25%), το ΤΑΙΠΕΔ (30%), η AviAlliance GmbH (26,7% +8 μετοχές), η AviAlliance Capital GmbH (13,3%) και η οικογένεια Δ. Κοπελούζου (5% -8 μετοχές).