H Condor, η αεροπορική εταιρία του Thomas Cook, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τη λειτουργία της σύμφωνα με τον προγραμματισμό πτήσεων.

Eιδικότερα, οι πτήσεις του αερομεταφορέα συνεχίζονται παρά την πτώχευση της μητρική της, Thomas Cook Group PLC. Ο πρόεδρος του αερομεταφορέα, Ralf Teckentrup, επισήμανε:

«Στόχος μας είναι να  μεταφέρουμε τους επισκέπτες μας εγκαίρως και με ασφάλεια στις διακοπές. Για να αποφευχθεί έλλειψη ρευστότητας στη Condor, ζητήθηκε εγγυητικό δάνειο από την κυβέρνηση, που συζητείται σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η Thomas Cook Γερμανίας αναγκάζεται να περάσει σε έκτακτη διαχείριση και δεν υπάρχουν εγγυήσεις για ταξίδια προγραμματισμένα για σήμερα και αύριο. Ο οργανισμός εξετάζει τις τελευταίες επιλογές της, οι οποίες εάν αποτύχουν υποχρεούται να οδηγήσει σε πτώχευση τις εταιρίες της Thomas Cook GmbH, Thomas Cook Touristik GmbH, Bucher Reisen & Öger Tours GmbH και άλλες εταιρίες».

Ο ίδιος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Παρακαλώ βοηθήστε μας να κρατήσουμε τη Condor στον αέρα και ζωντανή. 4.900 εργαζόμενοι δουλεύουν με ποιότητα και αξιοπιστία για χρόνια και θα συνεχίσουν να το κάνουν.