Έρευνα αποκαλύπτει το λόγο που πολλοί τουρίστες αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα από διάφορες έρευνες (World Economic Fund, World Risk Report) αναφέρουν ποιες χώρες είναι οι πιο επικίνδυνες για τους τουρίστες, ανάλογα με την εγκληματικότητα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις φυσικές καταστροφές και τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κάποιος εκεί. 

Η  Ελλάδα ήταν στο Top 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα, όπου διαχρονικά η πρώτη θέση ανήκει στη Νότια Αφρική. Όσο για την Ελλάδα, εκείνη βρίσκεται στη 10η θέση (τελευταία δηλαδή), οπότε αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος που απομακρύνει τους τουρίστες.

Ακόμη, στους μη ασφαλείς προορισμούς από άποψη φυσικών καταστροφών η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, με αποτέλεσμα αυτός να είναι, όπως δείχνει και η έρευνα, ο μεγαλύτερος φόβος όσων δεν επισκέπτονται τη χώρα μας.

Τέλος, η  πλειονότητα των κρατών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χαρακτηρίζονται ως προορισμοί με πολύ χαμηλό προφίλ κινδύνου, με την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φιλανδία και την Ισλανδία να είναι οι χώρες που συγκεντρώνουν τα χαμηλότερα ποσοστά επικινδυνότητας για το 2019 παγκοσμίως.