Το διοικητικό συμβούλιο της Boeing δεν άφησε προέδρό της, τον CEO Dennis Muilenburg, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, περιορίζοντας τις αρμοδιότητές του, καθώς ο όμιλος προσπαθεί να επαναφέρει σε λειτουργία το 737 MAX μετά τις δύο φονικές συντριβές.

«Το δ.σ. έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Dennis σαν CEO της εταιρείας και πιστεύει πως αυτός ο καθορισμός αρμοδιοτήτων θα συμβάλει στο να επικεντρωθούμε στις προτεραιότητές μας, με το διοικητικό συμβούλιο να έχει τον επιβλέποντα ρόλο», δήλωσε ο Calhoun.

Εκπρόσωπος της Boeing δεν μπορούσε να σχολιάσει εάν θα μειωθεί ή όχι ο μισθός του Muilenburg. Η αποζημίωσή του ανήλθε σε 23,39 εκατ. δολ. συμπεριλαμβανομένης της αξίας των μετοχών που του δόθηκαν.

Ο Muilenburg, από την πλευρά του, δήλωσε:

«Υποστηρίζω πλήρως την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου. Όλη η ομάδα είναι επικεντρωμένη στο να επιστρέψει στη λειτουργία της η σειρά 737 MAX και να προσφέρει στο επιβατικό κοινό ποιοτικές υπηρεσίες».

Ο Muilenburg έχει δεχθεί το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τις αποτυχίες της σειράς 737 MAX, η οποία έχει καθηλωθεί από τον περσινό Μάρτιο μετά τις δύο συντριβές που προκάλεσαν τον θάνατο 346 συνολικά ανθρώπων. Ο Muilenburg λοιπόν από τότε έκανε πολύ λίγες δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις για τα συμβάντα, ενώ κατηγορήθηκε επειδή δεν παραδεχόταν πως ένα σχεδιαστικό λάθος σε συνδυασμό με το ελαττωματικό αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πτήσης MCAS προκάλεσαν τις φονικές συντριβές.

Τέλος, ο Muilenburg, 55 ετών, έχει αφιερώσει όλη τη σταδιοδρομία του στην Boeing, ξεκινώντας από ειδικευόμενος μηχανολόγος και φτάνοντας στην προεδρία του ομίλου. Το 2015 αντικατέστησε τον CEO James McNerney, και την επόμενη χρονιά ανέλαβε πρόεδρος της Boeing.