Ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βολιβία έμεινε αποκλεισμένος για 10 ώρες στο αεροδρόμιο της Λα Πας, καθώς φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές εμπόδιζαν την έξοδό του από αυτό για να πάει να απαιτήσει την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Έβο Μοράλες, την οποία ο αρχηγός του κράτους απέκλεισε εκ νέου χθες Τρίτη.

Ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, από τους βασικούς ομιλητές σε ογκώδη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στη Σάντα Κρους τη Δευτέρα, όπου κάλεσε τους υποστηρικτές του να «παραλύσουν» όλη τη χώρα, μετέβη χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα, όπου σκόπευε να επιδώσει στον πρόεδρο την επιστολή της παραίτησής του έτοιμη και να απαιτήσει να την υπογράψει, όπως είχε προαναγγείλει.

Αλλά εκατοντάδες υποστηρικτές του Μοράλες συγκεντρώθηκαν έξω από το αεροδρόμιο, εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια του Καμάτσο και κρατώντας τον καθηλωμένο ωσότου αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Σάντα Κρους, σύμφωνα με την εφημερίδα La Razón.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) Λουίς Αλμάγκρο προέτρεψε τις βολιβιανές αρχές να εγγυηθούν την ελευθερία κίνησης του Καμάτσο, ο οποίος ανήγγειλε πως θα επιστρέψει στη Λα Πας σήμερα στις 14:30 [τοπική ώρα] και ότι θα πράττει το ίδιο ωσότου γίνει δεκτός στο προεδρικό μέγαρο.

Τέλος, από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μοράλες απηύθυνε ομιλία σε μια μεγάλη συγκέντρωση υποστηρικτών του, στους οποίους υποσχέθηκε ότι δεν θα παραιτηθεί. «Αυτός ο Ινδιάνος ήρθε για να μείνει, για πολύ καιρό», είπε ο πρώτος αυτόχθονας που ανέλαβε την προεδρία της Βολιβίας.