Σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται η αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Astra Airlines, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων, προκαλώντας ερωτηματικά σχετικά με την λειτουργία της. Παράλληλα, έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα κρατήσεων στην σελίδα της στο διαδίκτυο.

Στην ανακοίνωσή της η Astra Airlines αναφέρει:

«Η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό σχετικά με τις πτήσεις που ακυρώθηκαν πρόσφατα ότι τα αιτήματα για την αποζημίωση των επιβατών θα εξεταστούν και θα απαντηθούν μέχρι την 15-11-2019. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και εργαζόμαστε για την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση των πτήσεων μας».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Astra Airlines έχει μπει στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία εξετάζει την βιωσιμότητα της για να δώσει το πράσινο φως ώστε να συνεχίσει το πτητικό της έργο. Υπενθυμίζεται πως η Astra Airlines, που έχει ως βάση της το αεροδρόμιο Μακεδονία, εκτελεί απευθείας πτήσεις από και προς Θεσσαλονίκη προς Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Λήμνο, Ικαρία, Ηράκλειο και Κω. Όπως και από Αθήνα προς Χίο, Κοζάνη, Καστοριά και Ικαρία.

Προβλήματα και ακυρώσεις στις πτήσεις της Astra Airlines