“Το προσφυγικό δεν επηρεάζει τον τουρισμό”, τόνισε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην Τηλεόραση του Σκάι και τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα και συνέχισε λέγοντας ότι ” στο Λονδίνο που βρέθηκα πρόσφατα, σε μια από τις δύο μεγαλύτερες εκθέσεις για τον τουρισμό παγκοσμίως, και συζήτησα με όλους τους Tours Operator , και από τη Μεγάλη Βρετανία και από αλλού, και με αεροπορικές εταιρείες, δεν τέθηκε θέμα προσφυγικού. Δεν άκουσα από κανέναν να μας λέει ότι έχει αρνητική εικόνα λόγω προσφυγικού και πρέπει αυτό να το πούμε σε όλους”.

Σε σχέση με την Thomas Cook, επισήμανε ότι “αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς και σε αυτό το στάδιο βρισκόμαστε είναι να δουλέψουμε ενεργά κυρίως με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να μην χαθούν θέσεις ως συνέπεια της πτώχευσης της Thomas Cook. Είναι 1,6 εκατ. θέσεις, από τις οποίες 800.000 aller –retour. Δουλεύουμε ακατάπαυστα και στη Μεγάλη Βρετανία και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών για το πώς θα καλυφθούν τα slots αυτά για την επόμενη χρονιά”.

Αναφερόμενος στην αγορά της Κίνας, τόνισε τη σημασία της συμφωνίας για τη δεύτερη σύνδεση από τη Σαγκάη στην Αθήνα με απευθείας πτήσεις- συμφωνία που έγινε πριν λίγες ημέρες- ενώ θα έχουμε αύξηση της συχνότητας της πρώτης σύνδεσης από το Πεκίνο στην Αθήνα. ” Είχα πολύ καλές συναντήσεις στη Ρίγα με τον Κινέζο ομόλογό μου. Το επόμενο διάστημα θα υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο προσέγγισης της Κινέζικης αγοράς το οποίο έχουμε ετοιμάσει και θα φέρει περισσότερους τουρίστες. Ο στόχος μας είναι να έλθουν 500.000 Κινέζοι τουρίστες το 2021″.

Τέλος, για το θέμα με την Astra Airlines που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, υπογράμμισε ότι “από την πρώτη στιγμή που είδαμε ότι αυτά τα προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν ταλαιπωρία για τους πολίτες, ήρθαμε σε επαφή με το υπουργείο Μεταφορών, υπήρξε συζήτηση με τις υπόλοιπες εταιρείες που κάνουν δρομολόγια και έχει ήδη φτιαχτεί επιχειρησιακό πλάνο μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεργασία κυρίως με την Aegean ώστε κανένας πολίτης ο οποίος έχει εισιτήριο να μην έχει κάποιο πρόβλημα”.