Την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση της χρονιάς διοργάνωσαν από κοινού και με μεγάλη επιτυχία ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα, επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς του ελληνικού τουρισμού τόσο με τους επαγγελματίες του χώρου, όσο και με την ευρεία ρωσική κοινή γνώμη.

Το παρόν στο προσκλητήριο έδωσαν, σε κεντρικό ελληνικό εστιατόριο της Μόσχας, διευθυντικά στελέχη και εκπρόσωποι κορυφαίων TOs και τουριστικών πρακτόρων, ξενοδοχειακών αλυσίδων, αεροπορικών εταιρειών, κυβερνητικών, δημοτικών και κοινωνικών φορέων της πόλης της Μόσχας, καθώς και εξέχοντες δημοσιογράφοι και προσωπικότητες, που με συνέπεια διαμορφώνουν επί μακρόν, το θερμό για τον ελληνικό τουρισμό κλίμα στα ρωσικά ΜΜΕ και τα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα.

Χαιρετισμός της Πρέσβεως της Ελλάδος στη Μόσχα κας Αικατερίνης Νασίκα

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, κα Αικατερίνη Νασίκα και ο Γενικός Πρόξενος στη Μόσχα κ. Νικόλαος Κρίκος, οι οποίοι από κοινού με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, αναφέρθηκαν στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου που χαρακτηρίζονται έτσι κυρίως λόγω της ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία. Επίσης αναφέρθηκαν στα σχέδια για την νέα τουριστική χρονιά, με έμφαση την ανάπτυξη θεματικών προϊόντων όπως είναι: η γαστρονομία σε συνεργασία με τις 13 Ελληνικές περιφέρειες αλλά και οι εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Η Ελλάδα κοντά στους Ρώσους κοσμοναύτες

Κομβική στιγμή της βραδιάς ήταν ο χαιρετισμός του ομογενούς Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και κοσμοναύτη Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυετές πρόγραμμα αποκατάστασης Ρώσων κοσμοναυτών στην Ελλάδα και στις σχέσεις φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, που επιβεβαιώνονται από πρωτοβουλίες, όπως: η δημιουργία του Πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν στο Ηράκλειο της Κρήτης από εν ενεργεία και βετεράνους κοσμοναύτες, οι οποίοι θα προσκαλούν εφεξής Ρώσους και ξένους συναδέλφους τους αστροναύτες να φυτέψουν κι αυτοί ένα δέντρο-σύμβολο ειρήνης και συνεργασίας.

Βράβευση από τον κοσμοναύτη ομογενή Fyodor Yurchikhin

Σημειώνεται ότι με απόφαση της Ομοσπονδίας Ρώσων Κοσμοναυτών τιμήθηκαν με το παράσημο του πρώτου ανθρώπου στο Διάστημα «Γιούρι Γκαγκάριν» ο Διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπος Ευσταθίου και ο επί πολλά χρόνια ανταποκριτής ελληνόφωνων ΜΜΕ και σήμερα του OPEN TV στη Ρωσία Θανάσης Αυγερινός για την προσφορά τους σε ιδέες ειρηνικής διαστημικής συνεργασίας όπως αυτή της αποκατάσταση των κοσμοναυτών στην Ελλάδα.

Στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν εκδόσεις του ΕΟΤ, δώρα και αναμνηστικά προϊόντα από την Ελλάδα, η απονομή των οποίων έγινε υπό τους μελωδικούς ήχους του ελληνικού τρίο λαϊκής μουσικής συγκροτήματος του «Σωκράτη Παπαϊωάννου και Παναγιώτη Καρνέζη», που συνόδευσε το εορταστικό δείπνο.