Η Boeing έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων από περισσότερες από δώδεκα τράπεζες, ανέφερε το CNBC τη Δευτέρα.

Η εταιρεία προσπαθούσε να εξασφαλίσει δάνειο ύψους τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το CNBC την περασμένη εβδομάδα. Η Boeing αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι δύο πολύνεκρες συντριβές -η πτήση της Lion Air στην Ινδονησία, τον Οκτώβριο του 2018 και η πτήση της Ethiopian Airlines τον περασμένο Μάρτιο-  αλλά και άλλα πολλά δυσάρεστα νέα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη της Βoeing και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι. Οι συντριβές έριξαν τη Boeing σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της, πάνω από 100 χρόνων, που έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των προμηθευτών και των πελατών της.

Το μέγεθος του δανείου, τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από αυτό που ζητήθηκε αρχικά, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στον κατασκευαστή αεροσκαφών από τους δανειστές. Η Boeing αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερώς τη στρατηγική χρηματοδότησής της όταν αναφέρει τα κέρδη της πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Dow Jones, την Τετάρτη.