Την παραμονή της δεύτερης επετείου της τραγωδίας του AF447, η Air France και το προσωπικό της  στρέφουν τις σκέψεις τους προς τις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος και επιθυμούν να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους.

Η επιμονή των αρχών, της Airbus και της Air France οδήγησαν στην εύρεση των καταγραφέων πτήσης και μέρων του αεροσκάφους μετά από έρευνα δύο ετών. Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (BEA), είναι πλέον σε θέση να αποκαλύψει το χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στη συντριβή της πτήσης AF447 από το Ρίο στο Παρίσι την 1η Ιουνίου 2009. Αυτή η περιγραφή των πραγματικών περιστατικών αντικαθιστά ως εκ τούτου τις υποθέσεις που έγιναν κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Φαίνεται ότι το πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης παρακολουθούσε τις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και έτσι τροποποίησε την πορεία του αεροσκάφους, ότι το αρχικό πρόβλημα ήταν η δυσλειτουργία των αισθητήρων ταχύτητας που οδήγησε στην αποσύνδεση του αυτόματου πιλότου και στην απώλεια των συναφών συστημάτων προστασίας πλοήγησης, και ότι το αεροσκάφος υπέστη απώλεια στήριξης σε μεγάλο υψόμετρο. Φαίνεται επίσης ότι ο πιλότος  διακόπτει γρήγορα την ανάπαυσή του για να επανακτήσει το πιλοτήριο. Το πλήρωμα, που αποτελείτο από τρεις ειδικευμένους πιλότους, έδειξε απόλυτο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα στην εκτέλεση της αποστολής τους και η Air France επιθυμεί να τους αποτίσει φόρο τιμής.

Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται πρέπει τώρα να αναλυθούν. Θα είναι μόνο στο τέλος αυτού του πολύπλοκου έργου, που απαιτεί υπομονή και ακρίβεια, που το BEA θα είναι σε θέση να εντοπίσει τις αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή.