«Γέφυρα» επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης με 180 διεθνείς προορισμούς ανά τον κόσμο, αλλά και «πλατφόρμα» για την ανάπτυξη των υπηρεσιών cargo, από και προς τη συμπρωτεύουσα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί «Turkish Airlines», η οποία στον πρώτο μήνα λειτουργίας στην απευθείας γραμμή για την Κωνσταντινούπολη, «πετά» με πληρότητα πάνω από 70%.

«Μέχρι στιγμής, στις 30 ημέρες που υφίσταται η γραμμή Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη, έχουμε μεταφέρει περίπου 3.000 επιβάτες από τους οποίους σχεδόν το 50% είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη» αποκαλύπτει ο γενικός διευθυντής της Turkish Airlines στη Β. Ελλάδα.

Ο κ. Utku Yazan προέβλεψε, ακόμη, ότι κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της γραμμής αναμένεται να διακινηθούν περί τους 40.000 επιβάτες και εμφανίστηκε σίγουρος ότι σύντομα οι τέσσερις πτήσεις, θα γίνουν επτά την εβδομάδα Την αισιοδοξία του την απέδωσε στη δυναμική που διαπιστώνεται για το δρομολόγιο και στις δύο πόλεις «καθώς έχουμε πλησιάσει σε απόσταση ούτε μίας ώρας». Επιπλέον, φέτος αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μας πάνω από 800 χιλ. Τούρκοι, ενώ ένας σημαντικός αριθμός επιβατών εκτιμάται ότι θα αξιοποιήσει το ευρύ δίκτυο αεροπορικών συνδέσεων της Turkish Airlines για άλλους διεθνείς προορισμούς. «Το 40% από την πληρότητα των πτήσεων του πρώτου μήνα, αξιοποίησε την Κωνσταντινούπολη ως σταθμό μετεπιβίβασης», είπε ο κ. Yazan και άφησε να εννοηθεί πως ιδιαίτερο βάρος δίδεται στην αγορά της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, όπου υπάρχει ισχυρό ελληνικό ομογενειακό στοιχείο.