Η British Airways έχει ετοιμάσει μία λίστα με τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τις χιλιάδες οικογένειες που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά αυτό το καλοκαίρι :

  • Εάν επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας στην πτήση το δικό σας παιδικό κάθισμα, βεβαιωθείτε ότι πληρεί τις προδιαγραφές που απαιτούνται από την αεροπορική εταιρία καθώς δεν έχουν όλες οι αεροπορικές εταιρίες τις ίδιες προδιαγραφές.
  • Πριν από την πρώτη πτήση του παιδιού σας στο δικό του κάθισμα, τοποθετήστε το στον καναπέ του σπιτιού σας με ένα μαξιλάρι ανάμεσά σας σαν διαχωριστικό και εξηγήστε του πως πρόκειται να είναι κατά τη διάρκεια της πτήσης
  • Πάρτε μαζί σας ένα μικρότερο πτυσσόμενο παιδικό καρότσι ώστε να μπορέσετε να το τοποθετήσετε στο ντουλάπι καμπίνας καθώς τα κανονικού μεγέθους παιδικά καρότσια συνήθως μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο χώρο αποσκευών.
  • Έχετε μαζί το αγαπημένο αρκουδάκι, μαξιλαράκι ή κουβερτάκι του παιδιού για να το βοηθήσετε να κοιμηθεί πιο εύκολα και να αισθάνεται πιο άνετα.
  • Μερικές φορές η αναμονή για την απογείωση ή την έξοδο από το αεροπλάνο μπορεί να είναι βαρετή για τα μικρά παιδιά. Μία μικρή σακούλα με λιχουδιές μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή και να τα κρατήσει απασχολημένα.
  • Παρόλο που η επίσκεψη στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια της πτήσης  δεν επιτρέπεται πλέον, τα μέλη του πληρώματος συνήθως μπορούν να κανονίσουν μία επίσκεψη στο πιλοτήριο για τα παιδιά μετά την προσγείωση.
  • Εάν ταξιδέψετε σε προορισμό με μεγάλη διαφορά ώρας, προσπαθήστε να διαθέσετε δύο ημέρες κατά την επιστροφή σας για να δώσετε στα παιδιά τον χρόνο να προσαρμοστούν στην τοπική ώρα και την καθημερινότητά τους, πριν επιστρέψουν στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες συνήθως προσφέρουν τη δυνατότητα να προκρατηθούν θέσεις ώστε οι οικογένειες να κάθονται μαζί κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η British Airways προσφέρει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στις οικογένειες που ταξιδεύουν με τα παιδιά. Στις υπερπόντιες πτήσεις η British Airways διαθέτει ιδιαίτερο παιδικό μενού, το οποίο οι γονείς μπορούν να προκρατούν δωρεάν, ενώ παράλληλα προσφέρονται στα παιδιά και πακέτα ψυχαγωγίας. Επίσης το πλήρωμα καμπίνας και οι πιλότοι φροντίζουν ώστε τα παιδιά που ταξιδεύουν με την British Airways να έχουν ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι.