Νέο γύρο κινητοποιήσεων που απειλούν να προκαλέσουν χάος στις συγκοινωνίες και την αγορά, προαναγγέλλουν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους. Ετσι, «μπλακ άουτ» στον ελληνικό εναέριο χώρο θα προκαλέσει η 24ωρη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας την ερχόμενη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.

Η απεργία γίνεται υπό την ομπρέλα της ΑΔΕΔΥ με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να μην μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Ετσι, για 24ωρες δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.
ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Την ίδια μέρα, υπενθυμίζεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ γενική απεργία έχει προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου. Στις κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει ότι θα μετέχουν και οι εκπαιδευτικοί.

Την ίδια στιγμή, και οι ναυτεργάτες απειλούν να βάλουν «λουκέτο» στα ελληνικά λιμάνια σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ αποφάσισε, ομόφωνα, την αποστολή εξώδικου προς τους υπουργούς, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις και το ΝΑΤ, με την οποία θα γνωστοποιεί τα αιτήματά της, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησής τους, θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, σε χρόνο που θα αποφασίσει, σε νεότερη συνεδρίασή της.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, ζητά διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών, τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ ως φορέα ιδιωτικού δικαίου (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), την ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών και, βεβαίως, την επανεξέταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών, έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μέτωπο των συγκοινωνιών, οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει «ανακωχή» μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα συνεδριάσουν για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, ενώ και οι ιδιοκτήτες ταξί προειδοποιούν με νέες απεργίες.