Απονομή των βραβείων για το λογοτεχνικό διαγωνισμό «Ταξίδι στον αέρα», μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του περιοδικού «Διαβάζω» για τα δέκα χρόνια του αεροδρομίου

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Ταξίδι στον αέρα» που είχε προκηρυχθεί από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ, στο πλαίσιο του επετειακού πολιτιστικού προγράμματος του αεροδρομίου με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, στην αίθουσα αναχωρήσεων, παραβρέθηκαν πολλοί από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 440 συμμετοχές. Η κριτική επιτροπή αποφάνθηκε ότι πολλά από τα κατατεθέντα διηγήματα ήταν υψηλής ποιότητας, ενώ τα βραβεία, που ήταν ισότιμα, έλαβαν:

Για το διήγημα στην ελληνική γλώσσα, η Μαρία Γκούσια-Ρίζου για το «Ήξεις Αφίξεις», η Μαρία-Χριστίνα Κόττα για το «Αόρατη Δίνη» και η Παναγιώτα Παπαθανασίου για το «Μια χαρά». Με έπαινο τιμήθηκε το ελληνικό διήγημα του Χαρίση Χατζηγώγου με τίτλο «Τι έκλεψε ο Βενιζέλος από τον Παπαδιαμάντη;». Βραβείο για διήγημα γραμμένο στην αγγλική γλώσσα απονεμήθηκε στην Σοφία Καπνίση για το “Journeys by Air”.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Θανάσης Βαλτινός, καθώς και τα μέλη της, Κώστας Μουρσελάς, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Αργυρώ Μαντόγλου και Γιώργος Ξενάριος. Το μήνυμα της κριτικής επιτροπής, όπως αυτό εκφράστηκε μέσω του Προέδρου της, τόσο προς τους συμμετέχοντες όσο και προς όλους αυτούς, για τους οποίους το γράψιμο αποτελεί ανάσα, είναι «να συνεχίσουν με πείσμα», ενώ για τη διοργάνωση του λογοτεχνικού διαγωνισμού, «να γίνει θεσμός!». Αποσπάσματα των βραβευθέντων διηγημάτων διάβασαν οι ηθοποιοί Άρης Σερβετάλης και Κατερίνα Διδασκάλου. Χορηγοί των βραβείων ήταν η Aegean Airlines, η Olympic Air, το περιοδικό Διαβάζω και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.