Η Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τη σύναψη πολυετούς επέκτασης συνεργασίας με την United Airlines, με διάρκεια έως το 2013, η οποία εγγυάται τη διαθεσιμότητα του πλήρους περιεχομένου της μέσω του συστήματος της Amadeus, ενώ παράλληλα περιλαμβάνει την διανομή της θέσης Economy Plus της αεροπορικής εταιρείας.

“Εκτιμούμε τη δυνατή μας συνεργασία με την ομάδα της United και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην πώληση θέσεων Economy Plus μέσα από την κοινότητα των ταξιδιωτικών γραφείων μας,” σχολίασε ο κ. Scott Alvis, Ανώτατος Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Πελατών για το Τμήμα Αεροπορικών Εταιρειών της Amadeus στην Αμερική. “Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με τη United, καθώς η εταιρεία εξελίσσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της και να της δώσουμε τη δυνατότητα να πωλεί μελλοντικά προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από το κανάλι των ταξιδιωτικών γραφείων, σύμφωνα πάντα με τη στρατηγική που ακολουθεί η εταιρεία.”

Η εκτεταμένη συμφωνία περιεχομένου αναβαθμίζει την υπάρχουσα συμφωνία των δύο εταιρειών. Τα συνεργαζόμενα με την Amadeus ταξιδιωτικά γραφεία θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση και να πραγματοποιούν κρατήσεις για το σύνολο των ναύλων, δρομολογίων και inventory της United, καθώς επίσης και της Continental. Οι θέσεις Economy Plus της United θα είναι διαθέσιμες στα Αμερικάνικα ταξιδιωτικά γραφεία, από τα μέσα του 2012.

“Η Amadeus συνεργάζεται με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο για να προσφέρει πλήρες περιεχόμενο ναύλων και διαθεσιμότητας, μαζί με την εισαγωγή των βοηθητικών υπηρεσιών για πιο αποτελεσματικές και διαφανείς αγορές,” συνέχισε ο κ. Alvis.

“Η United δεσμεύεται να προσφέρει κορυφαία αεροπορικά προϊόντα, ταυτόχρονα με την πιο ολοκληρωμένη και προσωποποιημένη εμπειρία αγορών για τους πελάτες μας. Για να επιτύχουμε το όραμά μας, χρειαζόμαστε καινοτόμους και αποτελεσματικούς συνεργάτες που δεσμεύονται σε αποτελεσματικές συνεργασίες για τη διανομή των προϊόντων και των υπηρεσιών μας,” δήλωσε ο κ. Mark Bergsrud, Ανώτατος Αντιπρόεδρος του Τμήματος Marketing και Διανομής της United. Και συνέχισε “Εκτιμούμε ιδιαίτερα το παγκόσμιο εύρος της Amadeus και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε σε μελλοντικές ευκαιρίες διανομής.”

Οι επιπλέον όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.