Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου, η Turkish Airlines (ΤΗΥ) θα εγκαινιάσει τις πτήσεις της στο τρίτο κατά σειρά αεροδρόμιο του Λονδίνου (μετά το Heathrow και το Stansted) το Gatwick. Το δρομολόγιο θα είναι καθημερινό και θα συνδέει το ομώνυμο αεροδρόμιο με την Κωνσταντινούπολη, ενώ η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τις πτήσεις τις και προς άλλους προορισμούς, αφού κατά τη θερινή περίοδο υπήρξε αυξημένη ζήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται το προσεχές διάστημα να προσθέσει μία επιπλέον πτήση προς Washington (θα είναι η έκτη) και Los Angeles (θα είναι η πέμπτη), ενώ την ίδια στιγμή οι εβδομαδιαίες πτήσεις για Bangkok θα φτάσουν τις 14, με δύο καθημερινές πτήσεις από Κωνσταντινούπολη, ξεπερνώντας σε συνολικό αριθμό τους 190 προορισμούς.

Το πρόγραμμα που ίσχυσε το καλοκαίρι θα συνεχιστεί και για τη χειμερινή περίοδο για τις πτήσεις προς Johannesburg – Cape Town (καθημερινές) και προς Dar es Salaam (τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις). Επιπλέον δρομολόγια θα γίνονται ακόμα προς Kazan και Dnepropetrovsk, καθώς επίσης και στους εγχώριους προορισμούς: Adana, Ankara, Gaziantep, Samsun και Van.

Ήδη, από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, τα αεροπλάνα της Turkish Airlines προσγειώνονται και στο αεροδρόμιο της Μοσούλης. Αυτός είναι ο έκτος προορισμός της ΤΗΥ στο Ιράκ, μετά τις: Βαγδάτη, Βασόρα, Αρμπίλ, Νατζάφ και Suleymaniah. Οι πτήσεις γίνονται τέσσερις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή μέσω Κωνσταντινούπολης. Οι ναύλοι των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής ξεκινάνε από 275 ευρώ για την πτήση Κωνσταντινούπολη – Μοσούλη, ενώ για την πτήση Μοσούλη – Κωνσταντινούπολη, ξεκινάνε από 384 δολάρια (συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρόμιων)

Στις 18 Οκτωβρίου η Turkish Airlines συνδέθηκε με την πόλη Νταμάμ, της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για τον τέταρτο προορισμό της εταιρίας προς τη Σαουδική Αραβία, μετά τις Τζέντα, Ριάντ και Μεδίνα. Οι πτήσεις γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο), πάντα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Σήμερα οι Τουρκικές Αερογραμμές πετούν σε 146 διεθνείς και 41 εσωτερικούς προορισμούς, σε συνολικά 187 αεροδρόμια.