Από τις 11 Απριλίου 2012, η Air France θα ξεκινήσει δρομολόγια από Παρίσι -Charles de Gaulle για το διεθνές αεροδρόμιο Wuhan Tianhe της Κίνας. Η Air France θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία που θα προσφέρει απευθείας πτήσεις μεταξύ του Wuhan και της Ευρώπη.

Η ανακοίνωση έγινε πρόσφατα στο Wuhan, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Air France και της πόλης του Wuhan.

Στο σταυροδρόμι της κεντρικής Κίνας και σε ίση απόσταση από το Πεκίνο, τη Σαγκάη και το Guangzhou, το Wuhan είναι ένας συγκοινωνιακός κόμβος για τις αεροπορικές, σιδηροδρομικές και ακτοπλοϊκές μεταφορές. Πρωτεύουσα του Hubei, με πληθυσμό 9 εκατομμυρίων κατοίκων, το Wuhan είναι ένα εμπορικό, οικονομικό, επιστημονικό και βιομηχανικό (κυρίως αυτοκινήτων) κέντρο, με πολλές διεθνείς εταιρείες

 

Η Air France θα πραγματοποιεί τρεις πτήσεις την εβδομάδα

Η πτήση AF132 θα αναχωρεί από το Παρίσι-Charles de Gaulle κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, επιστρέφοντας από το Wuhan την επόμενη ημέρα.

Η πτήση επιστροφής, AF139, θα αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Wuhan Tianhe κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, φθάνοντας στο Παρίσι-Charles de Gaulle, την ίδια ημέρα.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Boeing 777-200ER, το οποίο προσφέρει 309 θέσεις: 35 στη Business, 24 στη Premium Voyageur και 250 στην Voyageur / Economy.

Κατά τη χειμερινή περίοδο 2011, ο Όμιλος AIR FRANCE KLM προσφέρει 80 πτήσεις την εβδομάδα σε οκτώ προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας (Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong, Chengdu, Hangzhou, Xiamen and Taipei).

Προγράμματα πτήσεων από 11 Απριλίου 2012

 Παρίσι-CDG – Wuhan: AF 132 – Αναχώρηση στις 16:20 – Άφιξη στο Wuhan την επόμενη ημέρα στις 08:55, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

Wuhan – Παρίσι-CDG: AF 139 – Αναχώρηση στις 11:30 π.μ. – Άφιξη στο Παρίσι-CDG την ίδια ημέρα στις 17:00, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο