Εκπτωτική κάρτα για αγορές, εστίαση, ξεναγήσεις, διασκέδαση και πολιτιστικά δρώμενα  θα προσφέρει μεταξύ άλλων στους ξένους επισκέπτες που έρχονται στην Αθήνα για ολιγοήμερες διακοπές, από την προσεχή Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Πρόκειται για το πρόγραμμα «athenspotlighted», μια πρωτοβουλία του Αερολιμένα, που έχει στόχο να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού διακοπών για λίγες ημέρες (city break), καθιστώντας οικονομικά πιο προσιτά πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Πόλης, συμβάλλοντας παράλληλα στη βελτίωση της εικόνας της Πρωτεύουσας σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.

Φθάνοντας στο αεροδρόμιο, οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν σε επιλεγμένα σημεία στο επίπεδο αφίξεων τη νέα κάρτα «athenspotlighted», που προσφέρει σειρά εκπτώσεων και προνομίων για περίοδο 10 ημερών, σε τομείς όπως:

 

•          Πολιτισμός: εκπτώσεις σε μουσεία, ιδιωτικές συλλογές και γκαλερί, καλλιτεχνικά και μουσικά γεγονότα

•          Ελληνική δημιουργία / σχεδιαστές: κόσμημα, ρούχο, αντικείμενο

•          Ελληνικό ντελικατέσεν: γεύσεις, προϊόντα

•          Εστίαση: ειδικές προσφορές σε βραβευμένα και σε άλλα επιλεγμένα εστιατόρια της πόλης / με έμφαση στην ελληνική κουζίνα

•          Αγορές: προνομιακές τιμές σε εμπορικά καταστήματα

•          Άλλες υπηρεσίες: ξεναγήσεις στην πόλη, κρουαζιέρες, ενοικιάσεις οχημάτων

 

Στο «athenspotlighted» συμμετέχουν ήδη 64 επιχειρήσεις και οργανισμοί, με προοπτική να ξεπεράσουν τις 100 μέχρι το τέλος του έτους. Η κάρτα απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους εξωτερικού που επισκέπτονται την Αθήνα για city break ή παραμονή έως 10 ημέρες (67% επί του συνόλου των αφίξεων από το εξωτερικό το 2011, εκ των οποίων το 53% παραμένει στην Αθήνα, από μια έως 5 ημέρες και το υπόλοιπο 14% από 6-10 ημέρες).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αερολιμένα Αθηνών, το πρόγραμμα έχει αποδέκτες   κυρίως όσους οργανώνουν τα ταξίδια τους μέσω διαδικτύου, ποσοστό που προέρχεται κατά  31% από Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, και Νέα Υόρκη και κατά 69% από άλλες πόλεις-χώρες του εξωτερικού.

Καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του προγράμματος στο εξωτερικό θα έχουν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται προς και από την Αθήνα, όπως και η διαφημιστική καμπάνια που προγραμματίζει να ξεκινήσει από τις αρχές του επόμενους έτους ο ΔΑΑ.

Να σημειωθεί ότι η κάρτα «athenspotlighted», θα διανέμεται δωρεάν για τους επόμενους έξι μήνες και εφόσον διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του προγράμματος στην προσέλκυση τουριστικής κίνησης θα συνεχιστεί περαιτέρω, ενώ όλες οι πληροφορίες για τις συμβαλλόμενες επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και για τους όρους χρήσεως, θα παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας www. Athenspotlighted.gr.