Ιδιοκτήτης ιστορικού ταξιδιωτικού γραφείου ταξιδίων της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1965 συνελήφθη για χρέη που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ συνελήφθη χθες το πρωί από την Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για τον 70χρονο επιχειρηματία Θεόδωρο Κονσόλα, ιδιοκτήτη και διευθυντή του γραφείου ταξιδίων Consolas Tours, σε βάρος του οποίου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται σε 1.103.373 ευρώ.

Ο 70χρονος ταξιδιωτικός πράκτορας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για εισφορές, καθώς και για υγειονομικές και πολεοδομικές παραβάσεις.

Πρόκειται για τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του ιστορικού γραφείου ταξιδίων της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1965. Η εμπειρία που διέθετε στον χώρο των οργανωμένων εκδρομών και των τουριστικών υπηρεσιών γενικότερα είχαν ως αποτέλεσμα την καλή πορεία της εταιρείας στον χώρο της βαριάς μας βιομηχανίας. Τα γραφεία της στεγάζονταν παραδοσιακά στην οδό Αιόλου 100, στο κέντρο της Αθήνας, και για πολλά χρόνια αποτελούσαν «στέκι» των Αθηναίων που επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή προσέφερε πακέτα διακοπών σε τουρίστες που επιθυμούσαν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Είναι ακόμη μία περίπτωση επιχειρηματία που συλλαμβάνεται για βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο έτος αναμένεται πληθώρα τέτοιων ενεργειών. Μένει να δούμε αν τελικά το Δημόσιο θα καταφέρει να εισπράξει τα χρωστούμενα για τα ταμεία του…