Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση εκμετάλλευσης των 24 τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό της Ελλάδας, που πραγματοποιεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνολικά έξι αεροπορικές εταιρείες κατέθεσαν προσφορές.

Πρόκειται για τις:

– OLYMPIC AIR, για 14 αεροπορικές γραμμές και ειδικότερα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Μήλο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Κάλυμνο. Επίσης από Ρόδο για Κάρπαθο- Κάσο- Σητεία, από Ρόδο για Κω- Κάλυμνο- Λέρο- Αστυπάλαια, Ρόδος- Καστελόριζο και Θεσσαλονίκη- Κέρκυρα.

– Η AEGEAN AIRLINES για 8 αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Κάρπαθο, Σητεία, Σκιάθο, Σκύρο καθώς και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Κέρκυρα, Σάμο και Χίο.

– ASTRA AIRLINES για 6 γραμμές, και συγκεκριμένα από Αθήνα για Σκιάθο και Σητεία και από Θεσσαλονίκη για Κέρκυρα, Καλαμάτα, Σάμο, Χίο.

– SKY EXPRESS για 6 αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, Ακτιο- Σητεία, Κέρκυρα- Άκτιο- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος- Κύθηρα, Αθήνα- Σκύρος και Θεσσαλονίκη- Σκύρος.

– AEROLAND για 2 γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Μήλο και από Αθήνα για Νάξο.

– ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ για 11 αεροπορικές γραμμές και συγκεκριμένα από Αθήνα για Αστυπάλαια, Ικαρία, Λέρο, Κύθηρα, Σητεία, Σκιάθο, Κάρπαθο και από Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Κέρκυρα.

Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των φακέλων από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού.