Μεγάλης στρατηγικής σημασίας συνεργασίες υπέγραψε η Turkish Airlines, τόσο με τη βραζιλιάνικη TAM Airlines, όσο και με την ουκρανική Aerosvit Airlines, με προφανή στόχο την εξάπλωση του δικτύου της.

Από τις 14 Δεκεμβρίου 2011 οι δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, ΤΗΥ και TAM Airlines έχουν κοινό κώδικα, γεγονός που σημαίνει πως και οι δύο μαζί καλύπτουν ένα μεγάλο μερίδιο της παγκόσμιας αεροπλοΐας. Μία ημέρα αργότερα, δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου, τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κοινού κωδικού με την Aerosvit Airlines, γεγονός που σημαίνει πως και οι δύο μαζί (ΤΗΥ και Aerosvit Airlines) μπορούν να προωθήσουν πτήσεις η μία της άλλης.

Η συμφωνία κοινού κωδικού επιτρέπει στην Turkish Airlines να χρησιμοποιεί τoν εμπορικό κωδικό πτήσης “TK”, για ταξίδια από Σάο Πάολο προς Μπουένος Άιρες, Ρίο ντε Τζανέιρο, Καταρράκτες Ιγκουάσου, Πόρτο Αλέγκρε και Μπραζίλια, σε πτήσεις που εκτελούνται από την TAM. Επιπλέον, ο εμπορικός κωδικός πτήσης, “TK”, θα προστεθεί και στις πτήσεις από Σάο Πάολο προς Μαδρίτη.

Από την άλλη πλευρά, η TAM Airlines θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τον εμπορικό κωδικό πτήσης “JJ”, στις πτήσεις της Turkish Airlines μεταξύ Istanbul – Σάο Πάολο και Istanbul – Μαδρίτη.

Με αυτή τη συμφωνία η Turkish Airlines διευρύνει ακόμα περισσότερο το δίκτυό της προς Βραζιλία και Αργεντινή, από τη στιγμή που η TAM Airlines πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις σε 43 προορισμούς στη Βραζιλία και σε 19 πόλεις στη Λατινική Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία τα επόμενα -και όχι μόνο- χρόνια θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο (το 2014) και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το (2016).

Οι διεθνείς πτήσεις των δυο αεροπορικών εταιρειών Turkish Airlines και Aerosvit Airlines είναι από και προς Istanbul Κίεβο, Οδησσός, Ντονέτσκ, Ντνιπροπετρόβσκ και Σιμφεροπόλ.