Η Emirates και το Υπουργείο Τουρισμού του Μαυρικίου υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία, με στόχο την από κοινού προώθηση του προορισμού στο παγκόσμιο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας.


Κατά την τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Emirates στο Ντουμπάι, το νησί του Μαυρικίου εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Τουρισμού και Αναψυχής, Michael Sik Yuen, την κυρία Premila Roy, Μόνιμη Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού και Αναψυχής, τον κ. Robert Desvaux, Πρόεδρο της Αρχής Τουριστικής Προώθησης του Μαυρικίου και το Δρα Α. Karl Mootoosamy, Διευθυντή του MTPA. Οι κ.κ. Majid Al Mualla, Senior Vice President, Commercial Operations – Δυτική Ασία και Ινδικός Ωκεανός και Oomar Ramtoola, Emirates Manager για τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, εκπροσώπησαν την αεροπορική εταιρεία.


Η Emirates και ο Μαυρίκιος θα εστιάσουν στην ανάπτυξη μιας σειράς κοινών δράσεων για την ενίσχυση της προβολής του Μαυρικίου στο δίκτυο των 100 και πλέον προορισμών τις οποίες εξυπηρετεί η αεροπορική εταιρεία.


«Το νησί του Μαυρίκιου είναι ένα ισχυρό προϊόν και αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό του δικτύου μας», σημείωσε ο κ. Al Mualla. «Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες του συγκεκριμένου προορισμού και η τακτική αύξηση των δρομολογίων μας, αποδεικνύει ότι η στρατηγική προώθησης που εφαρμόζουμε είναι σωστή, φέρνοντας απτά αποτελέσματα. Δραττόμαστε της ευκαιρίας να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση του Μαυρικίου για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους». Επιπλέον, ο κ. Al Mualla πρόσθεσε: «Η προώθηση του Μαυρίκιου ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για την προώθηση του προορισμού, με την επιθυμία να επιτύχουμε πολλά περισσότερα μαζί. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των κοινών δράσεων και των ενεργειών προώθησης θα φανούν πολύ σύντομα».


Ο Αξιότιμος Michael Sik Yuen, Υπουργός Τουρισμού και Αναψυχής, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται πράγματι για ένα νέο παράθυρο ευκαιριών για το νησί του Μαυρικίου που θα επιτρέψει στη χώρα να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και στρατηγικές μάρκετινγκ για τη στόχευση, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Emirates και του δικτύου της Emirates Holidays, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών περιφερειακών αγορών της και σε σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης. Το νησί του Μαυρικίου βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του κι έχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προσφορών: γκολφ, ιατρικός τουρισμός, κρουαζιέρες, ψώνια κι εγχώριος τουρισμός. Ο στόχος μας είναι ο Μαυρίκιος να παραμείνει ο Κορυφαίος Νησιωτικός Προορισμός στον κόσμο. Η συνεργασία του Μαυρικίου με την Emirates έχει ως στόχο την προσέλκυση ταξιδιωτών με μεγάλη αγοραστική δύναμη, δηλαδή επισκεπτών που έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν περισσότερα για τις διακοπές τους.


Κατά τη διάρκεια της αποστολής στο Ντουμπάι, η αντιπροσωπεία του Μαυρικίου συναντήθηκε με τον Tim Clark, Πρόεδρο της Emirates Airline.


Το δρομολόγιο Ντουμπάι-Μαυρίκιος εξυπηρετείται από 11 πτήσεις την εβδομάδα.