Εθιμοτυπική συνάντηση με πρωτοβουλία της Γενικής Διευθύντριας της Turkish Airlines στην Ελλάδα, είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), κ. Κωνσταντίνος Ζήκος και η κα. Γκιουλάι Οζτούρκ.


Η κυρία Οζτούρκ ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., για την προώθηση ενεργειών που πραγματοποιεί η Turkish Airlines, που έχουν ως στόχο την προώθηση του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα κυρίως από την ανερχόμενη αγορά της Ασίας.


Η Turkish Airlines, μέλος της Star Alliance, είναι σήμερα μία εταιρία τεσσάρων αστέρων, με στόλο που αποτελείται από 179 αεροσκάφη, τα οποία πετάνε σε 189 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ήτοι 40 εγχώριους και 149 διεθνείς. Η Turkish Airlines, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες, παρέλαβε αρκετά βραβεία από την Skytrax γνωστή και ως «Passengers Choice Awards», σημαδεύοντας το όνομά της στην αεροπορική βιομηχανία παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του 2011, η Turkish Airlines αποτέλεσε τη νικήτρια εταιρία των 3 κατηγοριών «Best Airline Europe», «Best Premium Economy Seats» για τα καθίσματα της κατηγορίας Comfort, και «Best Airline Southern Europe».