Η Germanwings συνεχίζει την επέκτασή της στη Βόρειο Αφρική και προσθέτει την Καζαμπλάνκα στο πρόγραμμα πτήσεων από την Κολονία/ Βόννη.


Αυτή η ενέργεια προσφέρει από το φετινό καλοκαίρι στους λάτρεις των οικονομικών πτήσεων από την περιοχή Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας σύνδεση με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στην ήπειρο, τη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, μετά την Τύνιδα, την Ταγγέρη και το Ναντόρ και τέταρτο προορισμό στη γειτονική ήπειρο, όπου η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία πρόκειται να προσγειώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.


Η Germanwings εγκαινιάζει τις πτήσεις προς Καζαμπλάνκα στις 6 Ιουνίου 2012, κάθε Τετάρτη με πτήση αργά το βράδυ, αναχωρώντας στις 22.45 από την Κολονία/ Βόννη και φθάνοντας στην αφρικανική μητρόπολη λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η πτήση επιστροφής αναχωρεί Πέμπτη πρωί, 01.00 τα ξημερώματα και προγραμματίζεται να φτάνει στο Ρήνο στις 06:25 το πρωί.


Η πόλη των 3,3. εκ. κατοίκων βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού, με το Τζαμί Hassan II να δεσπόζει στον ορίζοντα, αποτελώντας το σημαντικότερο αξιοθέατο της Καζαμπλάνκα. Πρόκειται για το πέμπτο μεγαλύτερο τζαμί στον κόσμο μετά τη Μέκκα, τη Μεδίνα, την ιρανική πόλη Mashdad και τη Τζακάρτα. Ο μιναρές του τεμένους, που ολοκληρώθηκε το 1993, καλύπτει χώρο δυναμικότητας 25.000 πιστών και, με ύψος 210 μέτρων, είναι ο ψηλότερος μιναρές και το ψηλότερο θρησκευτικό κτίριο.


Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται στα νότια της Καζαμπλάνκα, είναι το σημαντικότερο στο Μαρόκο. Η πόλη περιλαμβάνει το βιομηχανικό τμήμα Ain ​​Sebaa, όπου συγκεντρώνονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα εργοστάσια τροφίμων, καθιστώντας την περιοχή οικονομικό κέντρο του Μαρόκου. Τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού, πολυτελή κέντρα ευεξίας και παραθεριστικά θέρετρα εκτείνονται κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Corniche στα περίχωρα του Ain ​​Diab.