Προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό το έργο της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου για τους επενδυτές, προτείνεται η σμίκρυνση του διαδρόμου προσγείωσης/ απογείωσης.


Ο υπουργός κ.Βορίδης, σε σχετική συνάντηση για το θέμα έκανε την παραπάνω πρόταση. Οι αλλεπάλληλες αναβολές της δημοπράτησης και λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από τις εταιρείες, τις τράπεζες και φυσικά την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχουν οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών να καταλήξει στο συμπέρασμα για “ένα μικρότερο αεροδρόμιο το οποίο θα είναι λειτουργικό και ανταγωνιστικό”.


«Εάν θέλουμε να κάνουμε το αεροδρόμιο πρέπει να κοντύνουμε το διάδρομο και να δούμε και τα άλλα στοιχεία από το αρχικό σχέδιο» τόνισε ο κ,.Βορίδης που αυτή τη φορά εμφανίστηκε πιο ενημερωμένος από τη συνάντηση του Δεκεμβρίου. «Μα, τι να το κάνουμε ένα αεροδρόμιο που θα έχει διάδρομο 3200 μέτρα; Γιατί δεν μένουμε στο Καζαντζάκης;» αναρωτήθηκαν οι βουλευτές που τόνισαν ότι μπορεί να βρεθεί επιπλέον τρόπος για να χρηματοδοτηθεί το έργο.