Σε παραχώρηση των τριών κυριότερων αεροδρομίων της προχώρησε η Βραζιλία, σε βραζιλιάνικες και μη κοινοπραξίες, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων-η οποία ανοίγει και μια αγορά που ήταν παραδοσιακά κλειστή- των αεροδρομίων του Σάο Πάολο και της Μπραζίλια που εξυπηρετούν ποσοστό της τάξεως του 30% της κίνησης επιβατών στη Βραζιλία. Το ύψος της συναλλαγής έφτασε τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια , ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε τεθεί ως τιμή εκκίνησης από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Κύρια προϋπόθεση, είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού μέχρι το 2014 που φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Οι βραζιλιάνικες OAS και Invepar, μαζί με τη νοτιοαφρικάνικη ACSA κέρδισαν τη σύμβαση εκμετάλλευσης του Γκουαρούλχος (του αεροδρομίου με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στη χώρα) έναντι 9,4 δισ. δολαρίων – ποσό πέντε φορές υψηλότερο από την ελάχιστη τιμή πώλησης που είχε τεθεί.

Η βραζιλιάνικη Triunfo Participacoes και η γαλλική Egis Airport Operation κέρδισαν τη σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Βιρακόπος έναντι 2,2 δισ. δολαρίων, ενώ ο διεθνής αερολιμένας της Μπραζίλια πέρασε στα χέρια της βραζιλιάνικης Engevix και της αργεντίνικης Corporation America για 2,6 δισ. δολάρια. Οι κοινοπραξίες θα έχουν τη διαχείριση των αερολιμένων το περισσότερο έως και 30 χρόνια, με την κρατική Infraero να διατηρεί πάντως το 49%. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης έσπευσαν άλλωστε να κάνουν λόγο για μία «υβριδική συμφωνία» που θα επιτρέπει τη μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δίχως όμως να αποτελεί πλήρη ιδιωτικοποίηση – λέξη σχεδόν… απαγορευμένη για πολλούς ακόμα στο Εργατικό Κόμμα της Ντίλμα Ρουσέφ.

Τα νέα δεδομένα όμως που δημιουργούνται για τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής υποχρέωσαν την πρόεδρο να αλλάξει πλεύση από τον προκάτοχό της, Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα που, κατά τη θητεία του, είχε αντιταχθεί στην ιδιωτικοποίηση αερολιμένων. Οι σταθεροί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης καθιστούν πλέον επιτακτική την ανασυγκρότηση των πεπαλαιωμένων οδικών αρτηριών, λιμανιών, αεροδρομίων και εργοστασίων (που αυξάνουν το κόστος παραγωγής και διανομής). Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια έχει σχεδόν διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, καθιστώντας τη Βραζιλία μία από τις πλέον υποσχόμενες αγορές αεροναυπηγικής στον κόσμο.

Και τα δύο από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία μέσα στην επόμενη τετραετία, επιτείνουν την ανάγκη δράσης…

Ήδη, αξιωματούχοι της FIFA αμφισβητούν τις προετοιμασίες της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, όσον αφορά αεροδρόμια, στάδια, ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις, που θα φιλοξενήσουν ομάδες και επισκέπτες.