Το 2011 η Ευρώπη βρέθηκε στην κορυφή των αφίξεων, οι οποίες σημείωσαν αύξηση κατά κατά 6%, στις 503 εκατ., πολύ πάνω από το ρεκόρ των 485 εκατ. που είχε σημειωθεί το 2008.


Οι καλύτερες επιδόσεις ήρθαν από τις σκανδιναβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας -αλλά εκτός της Σουηδίας, όπου οι αφίξεις πρόσφατα είχαν την τάση να έρχονται σε αντίθεση με τις γειτονικές χώρες, κυρίως λόγω των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οι χαμηλότερες τιμές στην Ιρλανδία επέτρεψαν κάποια ανάκαμψη στις αφίξεις από την ΕΕ, αλλά οι αφίξεις τόσο των μεγάλων όσο και των μικρών αποστάσεων στο Ην. Βασίλειο ήταν υποτονικές.


Οι αφίξεις στη Δυτική Ευρώπη (όπως αυτή ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού) αυξήθηκαν συντηρητικά και πάλι το 2011, κατά 3%. Το 2011, ο συνδυασμός των χαμηλότερων τιμών στις πληγείσες οικονομίες τους και τα προβλήματα στη Βόρεια Αφρική έφερε τη μεγάλη αύξηση (περίπου 10% στις αφίξεις). Τα δυτικά Βαλκάνια συνέχισαν τις καλές επιδόσεις, με μεγάλη διψήφια αύξηση στην Αλβανία, το Μαυροβούνιο και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά για μια φορά οι αφίξεις στην Κροατία παρέμειναν στάσιμες. Και τίποτα σε φαίνεται ότι διακόπτει την πρόοδο της Τουρκίας, η οποία είναι ελκυστική σε ένα ευρύ φάσμα αγορών, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ευρώπης, της Ρωσία και, όλο και περισσότερο, της Μέσης Ανατολής. οι αφίξεις εκεί αυξήθηκαν έως και 9% τους πρώτους 11 μήνες του έτους. Συνολικά, οι αφίξεις στην περιοχή της Νότιας και Μεσογειακής Ευρώπης ήταν αυξημένες περίπου έως και 8%.


Οι αποδόσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη ήταν πιο μικτές, αλλά η ευημερία της Γερμανίας και της Ρωσίας γενικότερα βοήθησε την κατάσταση. Οι Βρετανοί και άλλοι δυτικοευρωπαίοι, που κατά τη διάρκεια της ύφεσης 2008-09 είχαν στρέψει την πλατη στις χώρες της Βαλτικής και σε άλλους προορισμούς της Κεντρικής Ευρώπης, επιστρέφουν. Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία, εμφανίζουν όλες ισχυρή, διψήφια αύξηση στις αφίξεις τους. Συνολικά, ο ΠΟΤ εκτιμά ότι οι αφίξεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 8% το 2011.