Τα δρομολόγια της Emirates προς τη Μέση Ανατολή θα ενισχυθούν φέτος τον Αύγουστο, καθώς η αεροπορική εταιρεία αυξάνει τα καθημερινά της δρομολόγια προς το Κουβέιτ και τη Ντόχα, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό δρομολογίων κατά 29% και για τους δύο προορισμούς.

Στο πλαίσιο της ταχείας εξάπλωσης του παγκοσμίου δικτύου της Emirates, τόσο το Κατάρ όσο και το Κουβέιτ, θα επωφεληθούν από την προσθήκη των καθημερινών δρομολογίων, αυξάνοντας τον καθημερινό αριθμό πτήσεων σε έξι για τη Ντόχα και πέντε για το Κουβέιτ, αντίστοιχα. Με έξι πτήσεις την ημέρα, η Ντόχα βρίσκεται στην πρώτη θέση με το μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων προς τη Μέση Ανατολή, ακολουθούμενη από το Κουβέιτ.

Και οι δύο πόλεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική ανάπτυξη της περιοχής, προσελκύοντας διεθνείς επενδυτές και διευκολύνοντας το παγκόσμιο εμπόριο. Με συνολικά 46.430 θέσεις που διατίθενται για εισερχόμενες και εξερχόμενες κρατήσεις κάθε εβδομάδα και για τις δύο αγορές, οι επιπλέον πτήσεις συμπίπτουν με την ανάγκη υποστήριξης των χωρών για την επιτάχυνση των εμπορικών συναλλαγών και την ανάπτυξη του τουρισμού.

«Τα επιπλέον δρομολόγια προστέθηκαν με στόχο να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες μας. Τόσο η Ντόχα, όσο και το Κουβέιτ αποτελούν εξαιρετικές αγορές για την Emirates κι υπάρχει μια σαφής ένδειξη ότι θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Ahmed Khoory, Senior Vice President Commercial Operations της Emirates για τον Κόλπο, τη Μέση Ανατολή και το Ιράν.

«Η Μέση Ανατολή είναι μία από τις πιο δραστήριες αγορές στον παγκόσμιο χώρο των αερομεταφορών και η προσθήκη των καθημερινών δρομολογίων, σε δύο από τους βασικούς προορισμούς της Μέσης Ανατολής, θα προσφέρουν πιο εύκολη σύνδεση για τη συνέχιση του ταξιδιού μέσω του διεθνή μας κόμβου στο Ντουμπάι».

Τα επιπλέον δρομολόγια προς Ντόχα θα εκτελούνται με Airbus A340-300 διάταξης τριών θέσεων, ενώ τα νέα δρομολόγια προς Κουβέιτ θα εξυπηρετούνται από αεροσκάφος Boeing 777-300ER, διάταξης επίσης τριών θέσεων.

Η Emirates πραγματοποιεί πτήσεις προς τη Ντόχα από το 1994, με την πιο πρόσφατη αύξηση δρομολογίων να έχει πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο του 2009, οπότε και οι ημερήσιες πτήσεις αυξήθηκαν από τέσσερις σε πέντε. Το Κουβέιτ είναι μέλος του παγκοσμίου δικτύου της Emirates από το 1989 και η τελευταία αύξηση δρομολογίων της Emirates πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2009.