Η Emirates συνεργάζεται με το YouTube για τη χρηματοδότηση του Your Film Festival, ανακοινώνοντας τη συμμετοχή του διάσημου ηθοποιού Michael Fassbender στην κριτική επιτροπή.


Παράλληλα, ο Michael Fassbender θα είναι συμπαραγωγός στην επόμενη ταινία του δημιουργού που θα αναδειχθεί νικητής στο διαγωνισμό, μαζί με το διάσημο σκηνοθέτη Ridley Scott.


Το Your Film Festival, ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που στόχο έχει να αναδείξει τους μεγαλύτερους δημιουργούς ιστοριών του κόσμου, προσκαλεί σκηνοθέτες, παραγωγούς και συγγραφείς από όλο τον κόσμο να αναρτήσουν ένα 15λεπτο βίντεο-ιστορία οποιασδήποτε μορφής, στυλ και ύφους, μεταξύ 2 Φεβρουαρίου και 31 Μαρτίου 2012 στα sites youtube.com/yourfilmfestival.


Από την έναρξη υποβολής των συμμετοχών στις 2 Φεβρουαρίου, έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 2.000 ταινίες, ενώ περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τα sites youtube.com/yourfilmfestival με σκοπό να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό.


Από το σύνολο των συμμετοχών, η Scott Free, η εταιρεία παραγωγής του διάσημου σκηνοθέτη Riddley Scott, θα επιλέξει τις 50 καλύτερες που θα φτάσουν στον ημιτελικό, το καλοκαίρι του 2012. Τα 50 βίντεο θα είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες του YouTube σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν επιλέγοντας τις 10 καλύτερες συμμετοχές.


Οι 10 φιναλίστ θα ταξιδέψουν στην Ιταλία με την Emirates μέσω Ντουμπάι, όπου τα έργα τους θα προβληθούν στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Σεπτέμβριο του 2012. Ένας μεγάλος νικητής θα επιλεγεί από ειδική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν επίσης οι Ridley Scott και Michael Fassbender και θα βραβευτεί με 500.000 δολάρια που θα προσφέρει η εταιρεία YouTube ως αρχική επιδότηση για την παραγωγή μιας νέας ταινίας, σε συνεργασία με την Scott Fee.


Η συμμετοχή του Fassbender σηματοδοτήσει και την επανένωση των δημιουργών, καθώς η επόμενη ταινία του συνοδεύεται με την επιστροφή του Ridley Scott στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για την πολυαναμενόμενη ταινία «Προμηθέας». Η συμμετοχή του Fassbender σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας από τότε που κέρδισε το βραβείο Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Shame», ερμηνεία που του χάρισε επίσης μία υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες.