Νέα απευθείας πτήση Μόσχα – Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί από τις 11 Μαρτίου η ρωσική αεροπορική εταιρία Utair. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή με Boeing 737. Η συχνότητα των πτήσεων σχεδιάζεται να αυξηθεί κατά την διάρκεια της  καλοκαιρινής περιόδου μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Ώρα αναχώρησης από την Θεσσαλονίκη θα είναι στις 13.00, και από την Μόσχα στις 11.00 (τοπική ώρα).

Οι εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας UTair τονίζουν, πως οι καινοτόμες  συνδέσεις των ρωσικών εσωτερικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας θα επιτρέψουν πτήσεις από την Θεσσαλονίκη σε περισσότερες από 70 πόλεις της Ρωσίας και του εξωτερικού.

Επίσης οι πελάτες της UTair μπορούν να επωφεληθούν από τα προνόμια του προγράμματος Status . Το πρόγραμμα παρέχει οφέλη με τη μορφή δωρεάν εισιτήριων σε αντάλλαγμα με τα μίλια που υπολογίζονται για κάθε πτήση, καθώς και μια σειρά από άλλες κερδοφόρες ευκαιρίες .

Η UTair είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας και κατέχει την πρώτη θέση στις ρωσικές εσωτερικές αερογραμμές. Τα αεροσκάφη της UTair εκτελούν πάνω από 300 επιβατικές πτήσεις την ημέρα. Ο σημερινός στόλος των αεροσκαφών της UTair περιλαμβάνει πάνω από 200 μονάδες, εκ των οποίων  Boeing 737, ATR 42/72 και Bombardier CRJ 200.