Σε έξι- από τέσσερις που ισχύει μέχρι τώρα- αυξάνονται οι εβδομαδιαίες πτήσεις της Turkish  Airlines μεταξύ Θεσσαλονίκης-Τουρκίας, με ημερομηνία έναρξης την 28η Μαρτίου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε στο Grand Hotel Palace ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κος Utku Yazan, παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα δρομολογίων, που προβλέπει μία πτήση κάθε ημέρα, εκτός Πέμπτης, στις 15:40.

Στις δηλώσεις του, σχετικά με την αύξηση των πτήσεων, ο κος Yazan τόνισε: «Θεωρούμε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, τόσο η Θεσσαλονίκη, όσο και ευρύτερα οι περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, έχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Γι’ αυτό άλλωστε και η ΤΗΥ συνεχίζει με εντονότερο ρυθμό να επενδύει στην περιοχή, αυξάνοντας τις πτήσεις σε έξι εβδομαδιαίως».

Παράλληλα, ο κος Yazan κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρεία, μαζί με τους φορείς του τουρισμού της Βορείου Ελλάδας, για την προώθηση της περιοχής ως τουριστικού και όχι μόνο προορισμού.

«Οι συνεργασίες που έχουμε πετύχει με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, τον Οργανισμό Τουρισμού και Μάρκετινγκ του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλών άλλων σχετικών με το αντικείμενο του τουρισμού φορέων, κινούνται στην κατεύθυνση της ομαδικής προσπάθειας για την ανάδειξη της Βορείου Ελλάδας σε τόπο αναψυχής και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Συχνά φιλοξενούμε στη Θεσσαλονίκη ομάδες από δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από κάθε μέρος του πλανήτη, που φεύγουν από τη Βόρεια Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και στο μέλλον, γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες της περιοχής».