Από τις 31 Μαρτίου η Etihad Airways θα συνδέει το Άμπου Ντάμπι της Μέσης Ανατολής με την Ουάσινγκτον, καθιστώντας την τελευταία, το δεύτερο μεγαλύτερο αμερικανικό προορισμό της αεροπορικής εταιρείας μετά τη Νέα Υόρκη.

Οι απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται με το τριών καμπίνων αεροσκάφος A340-500. Κάθε πτήση παρέχει 12 θέσεις στην καμπίνα Diamond First, 28 θέσεις στην καμπίνα Pearl  Business και 200 θέσεις στην καμπίνα Coral Economy, συνολικά θα διατίθενται 3.360 θέσεις κάθε εβδομάδα. Η Etihad Cargo θα προσφέρει χωρητικότητα 140 τόνων εμπορεύματος κάθε εβδομάδα για την ευρύτερη περιοχή της Ουάσινγκτον και το νέο δρομολόγιο θα συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα εμπορευματικά δρομολόγια από και προς τη Βόρεια Αμερική.

Η Etihad Airways ξεκίνησε τα δρομολόγια προς Τορόντο τον Οκτώβριο του 2005, προς Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2006 και προς Σικάγο το Σεπτέμβριο του 2009.Να σημειωθεί ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαρτίζουν τη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών για αγαθά των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή. Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος συνεργάτης  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων παγκοσμίως.