Η Swiss International Air Lines πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές σε ότι αφορά τις πτήσεις από Ζυρίχη, Γενεύη και Βασιλεία για την καλοκαιρινή περίοδο του 2012.


Η SWISS θα εξυπηρετεί ένα σύνολο 70 προορισμών (47 ευρωπαϊκοί και 23 διηπειρωτικοί) σε 38 χώρες για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2012. Για την πραγματοποίηση των πτήσεων θα χρησιμοποιηθεί ένας στόλος 90 αεροσκαφών: τα 84 είναι ιδιοκτησίας SWISS και 6 ακόμη θα επιχειρούν υπό καθεστώς leasing. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων θα διαρκέσει από τις 25 Μαρτίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2012.


Πτήσεις από Ζυρίχη
Σε ότι αφορά το ευρωπαϊκό δίκτυο από τον κόμβο της Ζυρίχης, η SWISS θα αυξήσει τις πτήσεις της προς Πράγα από 3 σε 4 ανά ημέρα, ενώ το Βουκουρέστι θα δεχθεί μία δεύτερη ημερήσια πτήση. Επίσης η Γένοβα θα ενταχθεί στο δίκτυο πτήσεων της Ζυρίχης με 2 πτήσεις ημερησίως από τις 8 Μαρτίου. Οι πτήσεις προς Γένοβα θα πραγματοποιούνται από την Darwin Airline μετά από σχετική συμφωνία. Παράλληλα θα μειωθεί η χωρητικότητα των πτήσεων προς άλλους προορισμούς σε περιοχές όπως Βρετανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Γερμανία, μέσω της ακύρωσης μικρού αριθμού πτήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Σε ότι αφορά το δίκτυο διηπειρωτικών πτήσεων από την Ζυρίχη, η SWISS θα αυξήσει τη συχνότητα πτήσεων προς Σικάγο στις 11 πτήσεις την εβδομάδα. Οι πτήσεις προς Νιούαρκ επίσης θα επεκταθούν από 6 την εβδομάδα σε καθημερινές. Επιπλέον, οι πτήσεις θα εκτελούνται από αεροσκάφη Airbus A340 με ικανότητα μεταφοράς 219 επιβατών. Ακόμη, θα αυξηθεί η συχνότητα πτήσεων προς το Πεκίνο, με αποτέλεσμα αυτές να γίνουν καθημερινές από τα τέλη Μαϊου. Οι πτήσεις στη διαδρομή Ζυρίχη-Κάιρο θα μειωθούν σε τέσσερεις την εβδομάδα. Τέλος, οι πτήσεις προς Καμερούν θα αποσυρθούν για οικονομικούς λόγους.


Πτήσεις από Γενεύη
Η SWISS επίσης θα προχωρήσει σε μεμονωμένες αυξομειώσεις πτήσεων από την Γενεύη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Νίκαια της Γαλλίας θα αποκτήσει μία τρίτη πτήση καθημερινά, ενώ θα διατηρηθούν οι τρεις καθημερινές πτήσεις προς Μαδρίτη και οι δύο προς Αθήνα, όπως είχαν διαμορφωθεί από τον Φεβρουάριο. Ήδη από τις 8 Μαρτίου προσφέρονται απευθείας πτήσεις προς Λουξεμβούργο και Λουγκάνο, σε συνεργασία με την Darwin Airline. Επιπλέον, οι συνδυασμένες πτήσεις SWISS/Darwin Airline προς Φλωρεντία και Βενετία θα προστεθούν στο πρόγραμμα των θερινών δρομολογίων. Μεμονωμένες πτήσεις θα ακυρωθούν σε επιλεγμένους προορισμούς (προς Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία) λόγω μειωμένης ζήτησης.


Πτήσεις από Βασιλεία
Η SWISS θα ξεκινήσει τα νέα της δρομολόγια από το EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg, από τις 21 Μαϊου. Στις ήδη υπάρχουσες πτήσεις προς Αμβούργο, Βαρκελώνη, Πράγα και Ρώμη, θα προστεθεί το Λονδίνο με πτήσεις 2 φορές την ημέρα. Αντίθετα, η Κοπενχάγη, η Βουδαπέστη και το Μάντσεστερ δεν θα εξυπηρετούνται πλέον απευθείας από την Βασιλεία, αλλά θα εξυπηρετούνται από τις πτήσεις του αεροδρομίου της Ζυρίχης. Οι Βρυξέλες θα εξυπηρετούνται με δύο πτήσεις καθημερινά, σε συνεργασία με την Brussels Airlines.


Πτήσεις αναψυχής από Edelweiss Air & SWISS
Οι SWISS και Edelweiss Air θα προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος πτήσεων σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης η Edelweiss Air θα προσθέσει στους προορισμούς της το Αλικάντε και τη Μαδέιρα στην Ιβηρική χερσόνησο, ενώ θα προστεθεί στους προορισμούς και η Τάμπα της Φλόριντα. Επιπλέον, η Edelweiss Air θα προσφέρει δύο φορές την εβδομάδα πτήσεις προς το Τόκυο.