Η Boeing παρουσίασε το νέο της ιδιωτικό τζετ, ένα τροποποιημένο 737-700, το οποίο είναι εξοπλισμένο για πολυτελείς πτήσεις μεγάλης διάρκειας.


Ενδεικτικά να αναφέρουμε τις πολλαπλών λειτουργιών οθόνες υψηλής ανάλυσης και τα ευμεγέθη κρεβάτια. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι σε θέση να μεταφέρει 19 επιβάτες σε απόσταση 6.444 μιλίων και με ταχύτητα 609 μιλίων/ ώρα.


Όμως πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του αεροσκάφους αυτό που κάνει το αεροσκάφος να ξεχωρίζει είναι οι «πινελιές» πολυτέλειας που έχουν ενσωματωθεί σε αυτό. Ήδη αναφερθήκαμε στο βασιλικών διαστάσεων κρεβάτι το οποίο συνοδεύεται από ιδιωτική πλήρως εξοπλισμένα τουαλέτα και ντους, ενώ επιπλέον το αεροσκάφος διαθέτει πρόσθετους χώρους φιλοξενίας επιβατών με ντιβάνια που μετατρέπονται σε κρεβάτια και μπορούν εξυπηρετήσουν 8 ακόμη επιβάτες.


Επιπλέον, το τροποποιημένο Boeing 737-700 έχει εφοδιαστεί με το ψηφιακό σύστημα Ovation Select της Honeywell, το οποίο στην ουσία είναι μία τεχνολογική σουίτα έτσι σχεδιασμένη ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες να «ξεχνούν» ότι βρίσκονται μακριά από το γραφείο τους. Το Ovation Select προσφέρει στους χρήστες του όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα που επιτρέπουν την απεριόριστη συνδεσιμότητα ανεξαρτήτως συσκευής: BlackBerry, laptop, iPad ή ακόμα και την πραγματοποίηση βίντεο-διασκέψεων. Πρόκειται δηλαδή επί της ουσίας για ένα σύστημα που μετατρέπει το αεροσκάφος σε ένα μικρό ιπτάμενο κέντρο ελέγχου και διοίκησης, με υψηλής ποιότητας, κρυστάλλινο ήχο surround, αναπαραγωγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και σε υψηλή ανάλυση με την χρήση οθονών 42 και 46 ιντσών.


Το πολυτελές 737-700 διαθέτει κεντρικά τοποθετημένη κουζίνα, εφοδιασμένη με όλες τις απαραίτητες συσκευές (ηλεκτρικό φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, κομποστοποιητή απορριμάτων, ψυχραντή κρασιών και βέβαια μηχανή για καφέ espresso).


Αν και η Boeing δεν έκανε γνωστό πόσο κόστισε το νέο αεροσκάφος, έκανε γνωστό ότι το πολυτελώς τροποποιημένο 737-700 έχει πουληθεί σε αμερικανό επιχειρηματία.


Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διαστάσεις: 33,4 m μήκος
Άνοιγμα φτερών: 28,3 m – 34,3 m
Κινητήρας: 2 x CFMI CFM56-3
Βάρος απογείωσης: 62.800–68.000 kg
Επιβάτες: 19 (128 η τυπική έκδοση)