Η Iberia Express, η νέα θυγατρική της Iberia που δημιουργήθηκε για την κάλυψη πτήσεων μικρής και μέσης διάρκειας, ξεκίνησε από τις 25 Μαρτίου πτήσεις μεταξύ Μαδρίτης και Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Αλικάντε, Μάλαγα και Σεβίλλη.


Ένα σύνολο 17 προορισμών θα εξυπηρετούνται κατά την καλοκαιρινή περίοδο περιλαμβάνοντας το Βίγκο, το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, την Γρανάδα, την Μινόρκα, την Ίμπιζα, την Φουέρτεβεντούρα, το Λανζαρότε και την Λα Πάλμα, εντός Ισπανίας. Εκτός Ισπανίας θα εξυπηρετούνται προορισμοί όπως το Δουβλίνο, η Νάπολι, η Μύκονος, η Ρίγα και το Άμστερνταμ.


Η νέα αεροπορική εταιρεία, η οποία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην Iberia, έκανε το ντεμπούτο της στην Μαδρίτη την Κυριακή, 25 Μαρτίου κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου. Η εταιρεία είναι σχεδιασμένη με στόχο την επάνοδο στην κερδοφορία στην κατηγορία των μικρών και μεσαίων αποστάσεων, επιχειρώντας με αεροσκάφη A320 σε εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις.


Έως το τέλος του χρόνου η Iberia Express αναμένεται να διαθέτει 14 αεροσκάφη A320 και προσωπικό που θα ανέρχεται στα 500 άτομα.