Η EasyJet γιορτάζει την έναρξη χρήσης της νέας της βάσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Southend του Λονδίνου.


Πρόκειται για το πρώτο νέο αεροδρόμιο στην νότια ακτή της Βρετανίας εδώ και δεκαετίες. Το Southend αποτελεί την 23η βάση της εταιρείας πανευρωπαϊκά και την 11η στη Βρετανία, με την ειδική εναρκτήρια πτήση να πραγματοποιείται από το Southend προς την Βαρκελώνη.


Το Southend αποτελούσε το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου και μάλιστα αποτέλεσε το «σπίτι» αρκετών αεροπορικών εταιρειών της Βρετανίας, τουλάχιστον στα πρώτα τους βήματα. Σήμερα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα γρήγορο και βολικό νέο μέσο πτήσης από και προς το Λονδίνο.


Ο ολοκαίνουργιος τερματικός σταθμός, ο οποίος εγκαινιάστηκε πρόσφατα, βρίσκεται μόλις ένα λεπτό με τα πόδια από τον νέο σταθμό του τρένου, που ενώνει τα προάστια με το κεντρικό Λονδίνο.


Η επιλογή του Southend από την EasyJet θα φέρει στον χώρο του νέου αεροδρομίου τρία νέα αεροσκάφη A319, πάνω από 150 εργαζόμενους στο αεροδρόμιο και αναμένεται θα εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 800.000 επιβάτες κατά τον πρώτο χρόνο χρήσης.