Η Turkish Airlines συνεχίζει τη σύσφιξη των σχέσεων με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούνται στον τομέα του  air cargo, ενώ διοργανώνει FAM Trip από τη Σαμψούντα, σε τουριστικούς πράκτορες, με τους οποίους συνεργάζεται.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι εμπορευματικές αεροπορικές μεταφορές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Turkish Airlines, καθώς επιτυγχάνουν σημαντική μείωση στους χρόνους παράδοσης φορτίων και εμπορευμάτων παρέχοντας σημαντικά οφέλη τόσο στο εμπόριο, όσο και ευρύτερα στον κλάδο των μεταφορών. Η THY, θέλοντας να ευχαριστήσει τους πράκτορες αερομεταφορών φορτίου για την μέχρι τώρα συνεργασία τους, παρέθεσε δείπνο στο εστιατόριο «Ορίζοντες» του Electra Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Στο δείπνο παρευρέθησαν σημαντικοί επιχειρηματίες από τον τομέα του air cargo, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα στελέχη της εταιρείας, για τις προοπτικές του κλάδου των εμπορευματικών αερομεταφορών αλλά και την περαιτέρω αξιοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας με την Τουρκία μέσω του εκτεταμένου δικτύου της Turkish Airlines, σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι καλεσμένοι δεν παρέλειψαν να προτείνουν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των υπηρεσιών τους, με σκοπό την αποτελεσματικότερη μεταφορά φορτίων από και προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κος Utku Yazan, τόνισε: «Ο τομέας του air cargo είναι πολύ σημαντικός, αφού αποτελεί ένα δυναμικό κομμάτι της εμπορικής ζωής της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας. Επιθυμούμε να συνεχίσουμε την αγαστή συνεργασία μας με τους επιχειρηματίες των αερομεταφορών φορτίου, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από τις πτήσεις μας από τη Θεσσαλονίκη προς την Τουρκία, ανοίγει ο δρόμος για εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις σε παγκόσμια κλίμακα.»

 Και FAM Trip από την Σαμψούντα στη Βόρεια Ελλάδα…

Παράλληλα, η Turkish Airlines διοργάνωσε FAM Trip από τη Σαμψούντα, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις προσπάθειες της, για την περαιτέρω προώθηση της Βορείου Ελλάδος, ως προορισμού στη γειτονική χώρα. Η δεκαπενταμελής αποστολή των ταξιδιωτικών πρακτόρων, (φιλοξενούμενη από την Turkish Airlines) συνοδευόμενη από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σαμψούντας επισκέφθηκε την Ελλάδα, με σκοπό να γνωρίσει τις ομορφιές της Βορείου Ελλάδος και να πραγματοποιήσει συζητήσεις με υποψήφιους συνεργάτες στις περιοχές της Καβάλας και της Θάσου.

Η αποστολή διανυκτέρευσε για ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη, εν συνεχεία διέμεινε για μία ημέρα στη Θάσο και είχε δύο ακόμα διανυκτερεύσεις στην Καβάλα. Κατά την παραμονή της στην χώρα μας, η αποστολή είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε workshops με ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες και τοπικά Επιμελητήρια.

Οι επισκέπτες αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τις καλύτερες των εντυπώσεων, ενώ δεν παρέλειψαν να αξιολογήσουν την περιοχή ως ένα «πολύ ελκυστικό πακέτο διακοπών» για την τουρκική αγορά.

Ο Διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη, κος Utku Yazan, πρόσθεσε σχετικά με το FAM Trip: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διαπιστώνουμε ότι οι επισκέπτες μας έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και τη Θάσο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Βόρεια Ελλάδα έχει μεγάλες τουριστικές και επιχειρηματικές προοπτικές και αυτό το ταξίδι αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την παρουσίαση της περιοχής σε πολύ σημαντικούς επιχειρηματίες και ταξιδιωτικούς πράκτορες, της πόλης της Σαμψούντας. Οι έξι εβδομαδιαίες πτήσεις μας, που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Τουρκία αποτελούν ένα πολύτιμο παράγοντα για την περαιτέρω προώθηση του τουρισμού στο εξωτερικό, μέσω του εκτεταμένου δικτύου μας και της εύκολης και άμεσης σύνδεσης που προσφέρουμε στη Βόρεια Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο.»