Η Cebu Pacific (CEB) προσθέτει 22% περισσότερες πτήσεις από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2012, στα πλαίσια της αυξημένης ζήτησης λόγω καλοκαιρινής περιόδου.


Η CEB ενθαρρύνει τους επιβάτες τα εκμεταλλευθούν το κύριο χαρακτηριστικό της, δηλαδή τα χαμηλά ναύλα για ταξίδια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα χαμηλά κόμιστρα αφορούν συγκεκριμένους προορισμούς αναψυχής: Siargao, Naga, Legazpi (από Manila και Cebu), Cebu, Tagbilaran (Bohol), Dumaguete, Davao, Bacolod, Iloilo και Cagayan de Oro. Επιπρόσθετα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα διατίθενται και πτήσεις χαμηλού κόστους και προς τους ακόλουθους μη τουριστικούς προορισμούς: Zamboanga, Surigao, Ozamiz, Tacloban, Zamboanga, Butuan, Cotabato, Pagadian και Ozamiz.


Οι ακόλουθες διαδρομές θα εξυπηρετούνται από καθημερινές πτήσεις από τον Φεβρουάριο έως και τις 15 Ιουνίου 2012: Cebu-Dipolog, Cebu-Legazpi and Cebu-Pagadian. Τρεις ακόμη εβδομαδιαίες πτήσεις θα προστεθούν στη διαδρομή Cebu-Puerto Princesa κάνοντάς τες 10/ εβδομάδα, για το διάστημα από 17 Μαρτίου έως 4 Ιουνίου 2012.


Από τις 24 Μαρτίου η CEB προσφέρει επίσης πτήσεις στις ακόλουθες διαδρομές: Manila-Legazpi και Manila-Puerto Princesa (συνολικά 4 πτήσεις ημερησίως για την κάθε διαδρομή). Αξίζει να σημειωθεί ότι το Legazpi αποτελεί περιοχή πέρασμα για φαλαινοκαρχαρίες, ενώ επιπλέον η CEB παραμένει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας που επιχειρεί από και προς το Puerto Princesa, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για το Υπόγειο Ποτάμι του και τα εξαιρετικής ομορφιάς σπήλαια.


Κατά την περίοδο της κορύφωσης της καλοκαιρινής κίνησης θα παρουσιαστεί επίσης αύξηση της συχνότητας πτήσεων και προς τους παρακάτω προορισμούς: Cebu-Bacolod (συνολικά 17 πτήσεις εβδομαδιαίως), Cebu-Caticlan (3 πτήσεις ημερησίως), Cebu-Davao (5 πτήσεις ημερησίως) και Cebu-Siargao (4 πτήσεις εβδομαδιαίως). Η CEB αποτελεί τον μόνο αερομεταφορέα που πετά πτήσεις κατευθείαν στο Siargao, έναν διεθνή προορισμό για surfing.


Τέλος, οι προσθήκες πτήσεων θα επεκταθούν κατά το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου 2012 και στους υψηλής κίνησης προορισμούς: Manila-Cebu (συνολικά 99 πτήσεις κάθε εβδομάδα), Manila-Bacolod (40 πτήσεις ανά εβδομάδα) και Manila-Iloilo (7 πτήσεις ημερησίως).


Η CEB εξυπηρέτησε σχεδόν 12 εκατομμύρια επιβάτες από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012, παρουσιάζοντας μια αύξηση 14%, σε σχέση με τους 10,5 εκατομμύρια επιβάτες του 2010.